Περιστέρια "ζόμπι" στη Μόσχα (video)

Περιστέρια "ζόμπι" στη Μόσχα (video) Facebook Twitter
14

Περιστέρια «ζόμπι» περιφέρονται στη Μόσχα, προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες. Τα περιστέρια κυκλοφορούν αγνοώντας τα εξωτερικά ερεθίσματα, σαν υπνωτισμένα και δεν φοβούνται όταν κάποιος επιχειρήσει να τα διώξει ή να τα τρομάξει.

Εκατοντάδες Μοσχοβίτες έχουν παρατηρήσει το φαινόμενο και ανησυχούν για αυτή την ασυνήθιστη συμπεριφορά. Οι αρχές έχουν κληθεί δεκάδες φορές, και έχουν αντικρύσει με τα μάτια τους περιστέρια να στριφογυρίζουν διαρκώς σαν ...μαγεμένα ή να παραμένουν ακίνητα ακόμα και όταν κάποιος τα πλησιάζει απειλητικά.

«Παλιά, αν πήγαινες κοντά τους, έφευγαν φοβισμένα, αλλά πλέον κάθονται ακίνητα. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό», λέει χαρακτηριστικά Μοσχοβίτης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο σταθμό Radio Free Europe.

Ο αντιδήμαρχος της Μόσχας, Λεονίντ Πετσάτνικοφ προσπάθησε να διασκεδάσει την κατάσταση και απέδωσε την αλλόκοτη συμπεριφορά των πτηνών σε εντερική ασθένεια που όμως δεν μπορεί να προσβάλει τον άνθρωπο.

Από την άλλη πλευρά η  ρώσικη Ομοσπονδιακή Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονομική Μονάδα Ελέγχου σε ανακοίνωσή της, είπε πως τα περιστέρια πάσχουν από ψευδοπανώλη («νόσος του Newcastle»), ασθένεια που  μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο οφθαλμικές λοιμώξεις και συμπτώματα γρίπης.

Η  ρώσικη Κτηνιατρική Επιτροπή, πάλι, ισχυρίζεται ότι τα περιστέρια έχουν υποστεί ηπατικές και εντερικές μολύνσεις από σαλμονέλα, η οποία φυσικά και μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους. «Μπορεί για τον Πάμπλο Πικάσο τα περιστέρια να συμβόλιζαν την ειρήνη, από υγειονομικής άποψης όμως είναι τα πιο βρόμικα πουλιά», ανέφερε ο Επικεφαλής Επιθεωρητής Υγείας, Γκενάντι Ονιστσένκο.

Όποιο σενάριο από τα τρία και να είναι αυτό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των Μοσχοβιτών συνεχίζουν να ανησυχούν και να παρατηρούν την παράξενη συμπεριφορά των πουλιών. Μάλιστα τα Twitter τους, είναι γεμάτα από παράξενες καθημερινές ιστορίες με πρωταγωνιστές «περιστέρια ζόμπι».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
εμένα αυτό που μ ανησυχεί είναι οτι θα αρχίσουν τώρα να τα σκοτώνουν σωρηδόν! και δεν είναι τα πιο βρώμικα πουλιά!!! δεν τρώνε κρέας και απ τα σκουπίδια!