Εικοσιτριάχρονη ρεπόρτερ, θύμα ομαδικού βιασμού στο Μουμπάι

Εικοσιτριάχρονη ρεπόρτερ, θύμα ομαδικού βιασμού στο Μουμπάι Facebook Twitter
1

Εικοσιτριάχρονη φωτορεπόρτερ έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο Μουμπάι, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η επίθεση έγινε σ' ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο υφαντουργίας στο Λόουερ Παρέλ, πρώην βιομηχανική περιοχή που τώρα έχει εξελιχθεί σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες συνοικίες της πόλης, με πολυτελή διαμερίσματα, εμπορικά κέντρα και μπαρ. Η γυναίκα βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή μαζί με έναν συνάδελφό της.

«Το βράδυ, το κορίτσι και ο συνάδελφός του τραβούσαν φωτογραφίες. Δύο άνδρες πλησίασαν και την ρώτησαν αν έχει άδεια για να φωτογραφίζει. Στη συνέχεια ήρθε άλλος ένας άνδρας και βίασαν ομαδικά την κοπέλα», δήλωσε σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο ο αστυνόμος Σατιαπάλ Σινγκ.

Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως στον βιασμό συμμετείχαν περισσότεροι άνδρες. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η κοπέλα με τον συνάδελφό της, αμέσως μόλις έφτασαν στο σημείο, δέχτηκαν επίθεση από 5 άντρες που έδεσαν και ξυλοκόπησαν τον άντρα και βίασαν την γυναίκα.

Οι αρχές, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της αστυνομίας,  έχουν προσαγάγει 16 άτομα και έφτιαξαν τα σκίτσα 5 ανδρών που καταζητούνται ως βιαστές.

Μετά την επίθεση η κοπέλα μεταφέρθηκε με πολλαπλά τραύματα σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Η κατάστασή της ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία.

Το προηγούμενο του περασμένου Δεκέμβρη

Η ασφάλεια των γυναικών στην Ινδία έγινε θέμα διεθνούς ενδιαφέροντος μετά τον ομαδικό βιασμό 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο, τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νέο Δελχί. Η υπόθεση ήταν η αφορμή να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν χιλιάδες Ινδοί.

Η φοιτήτρια υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Οι δίκες των τεσσάρων ανδρών και του εφήβου που κατηγορούνται για την επίθεση του Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις τρεις επόμενες εβδομάδες. Η ετυμηγορία για τον έφηβο θα ανακοινωθεί στις 31 Αυγούστου. Οι αγορεύσεις των δικηγόρων στη δίκη των τεσσάρων ενηλίκων υπόπτων άρχισαν χθες.

Ετωμεταξύ, ήδη, η χθεσινοβραδινή επίθεση έχει προκαλέσει κύματα οργής και αγανάκτησης που εκφράζονται στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί χρήστες δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός ότι η επίθεση έγινε στο Μουμπάι, μια πόλη που θεωρείται η ασφαλέστερη στην Ινδία για τις γυναίκες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Μα,γίνονται τέτοια πράματα στην Ινδία με τα χιλιάδες χρόνια Ιστορία και μεγάλου Πολιτισμού?????!!!!!!Θα υπέθετα ότι μόνο στην βρωμερή,Βαλκανική,σκοταδιστική,ρατσιστική,μισογυνιστική Ελλάδα θα συνέβαιναν τέτοια περιστατικά!