Ερντογάν κατά Μακρόν: Να λογοδοτήσεις για το 1 εκατ. ανθρώπους που σκότωσαν οι παππούδες σου στην Αλγερία

Ερντογάν κατά Μακρόν: Να λογοδοτήσεις για το 1 εκατ. ανθρώπους που σκότωσαν οι παππούδες σου στην Αλγερία Facebook Twitter
0

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το άτομο που ηγείται της Γαλλία μου επιτίθεται διαρκώς. Τι σχέση έχεις με εμένα; Να λογοδοτήσεις πρώτα για την Αλγερία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του.

«Οι παππούδες σου σκότωσαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Αλγερία, να λογοδοτήσεις για αυτό. Να λογοδοτήσεις πρώτα για τη Ρουάντα, σκοτώσατε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», συνέχισε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Γάλλο ομόλογό του. «Εμείς δεν έχουμε αίμα στα χέρια μας, εσείς έχετε», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο αίτημα του Εμανουέλ Μακρόν να αποσύρει η Τουρκία τα στρατεύματά της από τη Λιβύη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε: «Κράτα τις συμβουλές για τον εαυτό σου. Στο Τσαντ, το Μάλι, υπάρχουν στρατιώτες της Wagner. Αποσύρετε πρώτα αυτές τις δυνάμεις και μετά θα συζητήσουμε μαζί σας».

Ακόμη, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έκανε αυτό που έπρεπε με τη Λιβύη, αναφέροντας ότι η παρουσία της εκεί αφορά μόνο εκπαιδευτικούς σκοπούς, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ των δύο πλευρών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM