Φλόριντα: Χάκερ προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό μίας πόλης

Φλόριντα: Χάκερ προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό μίας πόλης Facebook Twitter
Getty Images - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ένας χάκερ κατάφερε να διεισδύσει παράνομα στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών εγκαταστάσεων ύδρευσης στην Φλόριντα, δίδοντας οδηγίες για την αύξηση σε επικίνδυνο επίπεδο της συγκέντρωσης χημικού προσθέτου στο νερό. 

Το γεγονός ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα, από την τοπική αστυνομία. Η ηλεκτρονική αυτή επίθεση ευτυχώς εντοπίστηκε αμέσως και έγινε διόρθωση ώστε κανένας ντόπιος καταναλωτής ενός προαστίου της μεγάλης πόλης Τάμπα της Φλόριντα να μην κινδυνεύσει, διευκρίνισε ο Μπομπ Γκουαλτιέρι, ο σερίφης της κομητείας Πινέλας.

Ωστόσο η κυβερνοεπίθεση αυτή ανέδειξε τον κίνδυνο που διατρέχουν σημαντικές υποδομές των ΗΠΑ από την ηλεκτρονική πειρατεία, πρόσθεσε ο σερίφης. 

«Δεν είμαι χημικός. Αλλά μπορώ να σας πω ότι ξέρω πως αν βάλεις μεγάλη ποσότητα από αυτό το χημικό στο νερό, δεν είναι καλό πράγμα.»

Η κακόβουλη διείσδυση στο ηλεκτρονικό σύστημα αυτής της μονάδας επεξεργασίας ύδατος του Όλντσμαρ εντοπίστηκε την Παρασκευή από τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος παρατήρησε έκπληκτος ότι κάποιος μετακινούσε εξ αποστάσεως τον κέρσορα του ποντικιού του, κλικάροντας για να αλλάξει την περιεκτικότητα υδροξειδίου του νατρίου στο νερό.

Η ουσία αυτή, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ρύθμιση της οξύτητας του νερού, είναι διαβρωτική και επικίνδυνη σε υψηλή περιεκτικότητα. Οι εγκαταστάσεις του Όλντσμαρ παρέχουν νερό σε επιχειρήσεις και περίπου 15.000 κατοίκους.

Tο σύστημα απομακρυσμένης πρόσβασης έχει προς το παρόν απενεργοποιηθεί. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM