Πίτερ Νάιγκαρντ: Ο μεγιστάνας της μόδας παραμένει στη φυλακή- Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για εγγύηση

Πίτερ Νάιγκαρντ: Ο μεγιστάνας της μόδας παραμένει στη φυλακή- Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για εγγύηση Facebook Twitter
Φωτογραφία του Πίτερ Νάιγκαρντ σε κατάστημα της εταιρείας του (Πηγή φωτό EPA)
0

Δικαστήριο στον Καναδά απέρριψε το αίτημα του Πίτερ Νάιγκαρντ για αποφυλάκιση με εγγύηση. Ο μεγιστάνας της μόδας είναι ήδη σχεδόν δύο μήνες στη φυλακή.

Ο Νάιγκαρντ- ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον Καναδά- συνελήφθη στο Γουίνιπεγκ στις 14 Δεκεμβρίου, έπειτα από αμερικανικό αίτημα, υπό τη συνθήκη έκδοσης μεταξύ των δύο χωρών. Ο 79χρονος κατηγορείται στις ΗΠΑ για sex trafficking και άλλα εγκλήματα που αφορούν δεκάδες γυναίκες και ανήλικες.

Η δικαστής Σον Γκρίνμπεργκ του δικαστηρίου του Γουίνιπεγκ τόνισε πως δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στον Νάιγκαρντ για την τήρηση του όρου να μην έρθει σε επαφή με τις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει, καθώς έχει αγνοήσει και στο παρελθόν δικαστικές εντολές.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι λόγω της κακής υγείας του είναι ευάλωτος σε περίπτωση που μολυνθεί από τον κορωνοϊό στη φυλακή. Όμως, η δικαστής παρατήρησε πως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα πληρεί τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί.

Από την πλευρά τους, οι εισαγγελείς τόνιζαν πως οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές για να αφεθεί ελεύθερος. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πλήρως τις αποδείξεις για την υπόθεση στους Καναδούς και το καναδικό αντίστοιχο υπουργείο πρέπει να αποφασίσει αν θα γίνει επίσημη ακρόαση για την έκδοση του Νάιγκαρντ στις ΗΠΑ.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Νάιγκαρντ

Ο Πίτερ Νάιγκαρντ γεννήθηκε στη Φινλανδία και μεγάλωσε στη Μανιτόμπα του Καναδά. Με την εταιρεία ρούχων που δημιούργησε έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα.

Ο μεγιστάνας, που ταξίδευε ανάμεσα στα πολλά σπίτια του με ιδιωτικό τζετ και συνοδεία νέων γυναικών, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την επιρροή, τα χρήματα και τους εργαζομένους της εταιρείες του, για τη «στρατολόγηση» θυμάτων- ενήλικων και ανήλικων γυναικών- επί 25 χρόνια, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τις Μπαχάμες. Στόχος του η σεξουαλική ικανοποίηση του ίδιου και των γνωστών του.

Πέρυσι παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Nygard International, μετά την έφοδο του FBI στα γραφεία της εταιρείας στη Ν. Υόρκη και στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Οι δικηγόροι του λένε ότι από τότε έχασε όλα του τα χρήματα, ενώ η εταιρεία κήρυξε πτώχευση τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ.

Το σύστημα εγγύησης του Καναδά

Στον Καναδά το σύστημα της αποφυλάκισης με εγγύηση είναι διαφορετικό από τις ΗΠΑ και δεν περιλαμβάνει την κατάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται ο κατηγορούμενος να βρει έναν ή περισσότερους «εγγυητές»- συνήθως συγγενή ή φίλο- που δηλώνουν ενέχυρο, συνήθως κάποιο περιουσιακό στοιχείο. Κυρίως όμως συμφωνούν να επιβλέπουν τον κατηγορούμενο, διασφαλίζοντας ότι ακολουθεί όλους τους όρους της εγγύησης που έχει θέσει το δικαστήριο και συμφωνούν να ειδοποιήσουν την αστυνομία για όποιες παραβάσεις.

Στην περίπτωση του Νάιγκαρντ, κανένα από τα 10 παιδιά του, πρώην συντρόφους ή τα στελέχη που βοήθησαν να δημιουργήσει την εταιρεία του δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ως εγγυητές. Αντίθετα, εμφανίστηκαν ένας πρώην υπεύθυνος εργοταξίου που έχει καταδικαστεί για διακίνηση κοκαΐνης και ένας υπάλληλος του Νάιγκαρντ που επιβλέπει τη διαδικασία πτώχευσης της εταιρείας του.

Με πληροφορίες από Guardian, NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ