Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca στη βρετανική μετάλλαξη

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca στη βρετανική μετάλλαξη Facebook Twitter
EΡΑ
0

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 έχει αντίστοιχη αποτελεσματικότητα κατά του Κεντ, της παραλλαγής του κορωνοϊού που κυκλοφορεί στη Βρετανία, όπως και στις μεταλλάξεις που κυκλοφορούσαν προηγουμένως, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Τα δεδομένα, υπό μορφήν προδημοσίευσης που δεν έχουν αξιολογηθεί από ανεξάρτητη ομάδα, δίνουν στοιχεία από πρόσφατες αναλύσεις που δείχνουν τα αποτελέσματα του εμβολιασμού στη μείωση του χρόνου αναπαραγωγής και του ιικού φορτίου, γεγονός που μπορεί να μεταφράζεται σε μειωμένη μετάδοση της νόσου, αναφέρει το Πανεπιστήμιο.

«Τα δεδομένα των δοκιμών του εμβολίου ChAdOx1 στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι το εμβόλιο όχι μόνο προστατεύει απέναντι στον αρχικό ιό της πανδημίας, αλλά επίσης προστατεύει και κατά της νέας παραλλαγής, της B.1.1.7, η οποία προκάλεσε έξαρση της νόσου στο τέλος του 2020 σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Αντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο της Οξφόρδης.

Η Σάρα Γκίλμπερτ, εκ των ερευνητών που ανέπτυξαν το εμβόλιο, δήλωσε ότι, παρά το γεγονός ότι είναι αποτελεσματικό απέναντι στηναγγλική παραλλαγή, μπορεί να χρειασθεί να προσαρμοσθεί σε μελλοντική παραλλαγή του ιού.

Εργαζόμαστε με την AstraZeneca για την βελτιστοποίηση της διαδικασίας που απαιτείται για μία αλλαγή στελέχους, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, είπε.

Στις 12 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα στους 60-64 ετών

Σημειώνεται πως τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες ηλικίας 18 έως 64 ετών αποφάσισε ομόφωνα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στην Ελλάδα. Η απόφαση αφορά αρχικά τους υγιείς πολίτες που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και δευτερευόντως άτομα με ήπια υποκείμενα νοσήματα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για την οριστικοποίηση της σύστασης για τον εμβολιασμό των ατόμων 18-64 ετών με υποκείμενα νοσήματα μέτριας βαρύτητας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM