Η Πολωνία ανοίγει ξανά ξενοδοχεία, κινηματογράφους και θέατρα

Η Πολωνία ανοίγει ξανά ξενοδοχεία, κινηματογράφους και θέατρα Facebook Twitter
EPA/MACIEJ KULCZYNSKI
0

Ξενοδοχεία, κινηματογράφοι και θέατρα θα ανοίξουν εκ νέου στην Πολωνία από τα μέσα Φεβρουαρίου με τη μισή χωρητικότητα όμως, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μια νέα αύξηση με την πολύ γρήγορη χαλάρωση των περιορισμών, όπως συνέβη σε χώρες όπως Πορτογαλία.

«Βλέπουμε πώς φαίνεται η κατάσταση για τους εταίρους μας γι' αυτό και μια πλήρης επιστροφή στην απόλυτη οικονομική κανονικότητα θα ήταν πρόωρη», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 12 Φεβρουαρίου, αρχικά για μια περίοδο δύο εβδομάδων μετά την οποία θα επανεξεταστούν.

«Τα εφαρμόζουμε συνοδευόμενα από προϋποθέσεις, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι αυτό ενέχει κίνδυνο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανταμ Νιτζιέλσκι.

Τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους επίσης θα επιτραπούν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κάτι που σημαίνει ότι θα επιτραπεί και πάλι η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων.

Ωστόσο, θα παραμείνουν κλειστά τα γυμναστήρια και τα εστιατόρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο με υπηρεσίες takeaway.

Κάποιες επιχειρήσεις λένε ότι η κρατική στήριξη για να μπορέσουν να παραμένουν κλειστές είναι ανεπαρκής, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και εστιατορίων ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους παρά τους περιορισμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ