Ινδονησία: Ράβδισαν δημοσίως ζευγάρι ομοφυλόφιλων γιατί έκανε «απαγορευμένο σεξ»

Ινδονησία: Ράβδισαν δημοσίως ζευγάρι ομοφυλόφιλων γιατί έκανε «απαγορευμένο σεξ» Facebook Twitter
EPA
0

Ζευγάρι ομοφυλόφιλων τιμωρήθηκε με δημόσιο ράβδισμα στην Ινδονησία, μια βάναυση ποινή που προκαλεί τη σφοδρή αντίδραση των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κάθε ένας από τους δύο άνδρες, που δεν κατονομάστηκαν, δέχθηκαν σχεδόν 80 χτυπήματα στην επαρχία Aceh ως «τιμωρία» επειδή έκαναν ομοφυλοφιλικό σεξ, κάτι που απαγορεύεται στην συγκεκριμένη περιοχή της Ινδονησίας υπό τον ισλαμικό νόμο.

Οι δύο άνδρες μόρφαζαν από τον πόνο και παρακαλούσαν να σταματήσει η τιμωρία τους, ενώ ένας αξιωματούχος με κουκούλα τους χτυπούσε στην πλάτη με καλάμι. Η μητέρα του ενός λιποθύμησε μπροστά σε αυτό το φρικτό θέαμα.

«Η επιβολή της σαρία είναι τελεσίδικη, ανεξάρτητα από το ποιος είναι και ακόμη και οι επισκέπτες πρέπει να σέβονται τους τοπικούς κανόνες», στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος.

Οι άνδρες συνελήφθησαν τον Νοέμβριο, σε νοικιασμένο σπίτι, όταν ο ιδιοκτήτης τους βρήκε ημίγυμνους στο δωμάτιό τους. Το σεξ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν είναι παράνομο στις υπόλοιπες περιοχές της Ινδονησίας και η επαρχία Aceh είναι η μόνη της χώρας η οποία εφαρμόζει τη σαρία.

Στη συγκεκριμένη περιοχή είναι συνήθης τιμωρία το δημόσιο ράβδισμα για διάφορα παραπτώματα, από τον τζόγο και την κατανάλωση αλκοόλ, μέχρι τη μοιχεία. Πέρα από τους δύο άνδρες, άλλα τέσσερα άτομα δέχθηκαν από 17 έως 40 ραβδίσματα την ίδια ημέρα, με την κατηγορία ότι ήπιαν αλκοόλ ή συναντήθηκαν με άτομα του αντίθετου φύλου.

Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταδικάζουν αυτή τη βάναυση πρακτική και ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο, έχει ζητήσει τον τερματισμό της. Όμως, υπάρχει ισχυρή υποστήριξη για αυτή την πρακτική ανάμεσα στους κατοίκους της επαρχίας Aceh.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM