Ρωσία: Δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του Ναβάλνι στην φυλακή

Ρωσία: Δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του Ναβάλνι στην φυλακή Facebook Twitter
Ρωσία: Δικαστήριο αποφάνθηκε την παραμονή του Ναβάλνι στην φυλακή (EPA)
0

Ρωσικό δικαστήριο διέταξε την Πέμπτη να παραμείνει στη φυλακή ο δεινός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, απορρίπτοντας την έφεση κατά της κράτησής του.

Ο Ναβάλνι χαρακτήρισε την απόφαση προβλέψιμη.

Τέθηκε υπό κράτηση για 30 ημέρες στις 18 Ιανουαρίου, όταν επέστρεψε στη Ρωσία για πρώτη φορά από τη δηλητηρίασή του τον περασμένο Αύγουστο.

Το δικαστήριο διέταξε να τεθεί υπό κράτηση για φερόμενες παραβιάσεις της αναστολής του, τις οποίες αρνήθηκε. Με διάφορες νομικές υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του, ο 44χρονος μπορεί να αντιμετωπίσει, ωστόσο, χρόνια φυλάκισης.

Η Δύση κάλεσε τη Ρωσία να τον αφήσει ελεύθερο ενώ δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν κατά της φυλάκισης του το Σάββατο.

Απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα δικαστή μέσω βίντεο από τη φυλακή πριν από την απόφαση, ο Ναβάλνι απαίτησε να απελευθερωθεί και να απαλλαγεί από κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε ως παράλογους ισχυρισμούς των ρωσικών αρχών, προκειμένου να τον παρακάμψουν για πολιτικούς λόγους.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν και να κλέψουν τη χώρα μας. Ναι, η ωμή δύναμη είναι τώρα στο πλευρό σας. Μπορείτε να μου βάλετε με χειροπέδες (αλλά) αυτό δεν θα συνεχιστεί για πάντα», είπε.

Οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι ο Ναβάλνι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για την παράταση της κράτησής του, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Μετά την έκδοση της απόφασης, ο Ναβάλνι είπε στον δικαστή πως «Όλα αυτά ήταν ξεκάθαρα σε μένα πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Ευχαριστώ».

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι κάλεσαν σε νέες διαμαρτυρίες αυτό το Σαββατοκύριακο για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή του. Οι αρχές δήλωσαν ότι τυχόν διαδηλώσεις θα είναι παράνομες και θα διαλυθούν. 

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ