Σουηδία: Σταματά τις πληρωμές στη Pfizer μέχρι να λυθεί το ζήτημα με τις δόσεις

Σουηδία: Σταματά τις πληρωμές στη Pfizer μέχρι να λυθεί το ζήτημα με τις δόσεις Facebook Twitter
Σουηδία: Σταματά τις πληρωμές στη Pfizer μέχρι να λυθεί το ζήτημα με τις δόσεις (EPA)
0

Σταματά τις πληρωμές για τα εμβόλια της Pfizer η υπηρεσία Υγείας της Σουηδίας και ζητά διευκρινίσεις για τις δόσεις που είναι διαθέσιμες σε κάθε φιαλίδιο, γράφει σήμερα η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.

Η Σουηδία ζητά συγκεκριμένα, να διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των δόσεων που έχει χρεωθεί, καθώς η Pfizer χρέωσε έξι δόσεις σε κάθε φιαλίδιο παρότι είχε συμφωνηθεί χρέωση για πέντε δόσεις.

Η Σουηδία θέλει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Pfizer να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά το πόσες δόσεις περιέχονται σε κάθε φιαλίδιο.

«Ως τότε, όπως είπαμε στην εταιρεία, θα πρέπει να περιμένουμε όσον αφορά τα τιμολόγια που είναι διαθέσιμα έως ότου λάβουμε διευκρινίσεις σχετικά με το τι εφαρμόζεται», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Άντερς Τέγκνελ στην Dagens Nyheter.

Η Pfizer Σουηδίας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters σχετικά με το δημοσίευμα αλλά δήλωσε στην Dagens Nyheter ότι είχε χρεώσει για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο.

Η ΕΕ και η Pfizer είχαν αρχικά συμφωνήσει ότι κάθε φιαλίδιο περιελάβανε 5 δόσεις, αλλά αργότερα ανακαλύφθηκε ότι κάθε φιαλίδιο μπορούσε να παρέχει 6 δόσεις, αν χρησιμοποιείτο ειδική σύριγγα.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Αν μια χώρα έχει τη δυνατότητα να βγάλει μόνον πέντε δόσεις, έχει λάβει λιγότερες δόσεις στην ίδια τιμή», δήλωσε ο συντονιστής του εμβολιασμού στην Σουηδία Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Υγείας της Σουηδίας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ/DN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM