Ερντογάν: Η θερμή υποδοχή στον Ράμα, τα προεκλογικά «δώρα» και οι ερμηνείες

Ερντογάν: Η θερμή υποδοχή στον Ράμα, τα προεκλογικά «δώρα» και οι ερμηνείες Facebook Twitter
EΡΑ
0

Θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, κατά την επίσκεψή του πριν από ημέρες στην Άγκυρα, επιφύλασσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση συνοδεύτηκε και με προεκλογικά «δώρα», όπως, μεταξύ άλλων, ένα νοσοκομείο για ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό στην πόλη Φίερι, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από τις εκλογές της Άνοιξης.

Ο Έντι Ράμα επέστρεψε στην πατρίδα του με μια δήλωση-κατευόδιο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με την οποία τον έχριζε μεσολαβητή στην ελληνοτουρκική διαμάχη.

  

«Είναι σίγουρο και αποδεκτό από όλους ότι η επίσκεψη Ράμα στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ελλάδα βοήθησε στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» έγραψε η Bild. «Η επίσκεψη πρώτα στην Άγκυρα και μετά στην Αθήνα θεωρείται ως ο λόγος για τον οποίο οι δύο πλευρές κάθονται να συζητήσουν ύστερα από πέντε χρόνια διακοπής και κάτι τέτοιο έχει αναγνωριστεί δημοσίως από τον ίδιο τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών».

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» υποστηρίζουν πως δεν ισχύει τίποτα απ' όλα αυτά, σχολιάζοντας ότι «το απολύτως σίγουρο είναι ότι, αν χρειάζονταν Ελλάδα και Τουρκία κάποιον σε αυτό τον ρόλο, θα τον αναζητούσαν σε χώρα ή παράγοντα με ισχύ και διεθνές κύρος» προσθέτοντας πως το θέμα των διερευνητικών είχε κλείσει πριν από το ταξίδι του κ. Ράμα.

Πρόσθεταν δε πως οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει ακόμα και στους τόπους που θα γίνουν οι διερευνητικές, δηλαδή σε Κωνσταντινούπολη και Αθήνα, διαψεύδοντας έτσι τα περί Τιράνων, με τα οποία ο Τούρκος ΥΠΕΞ συνόδευσε το προεκλογικό «πεσκέσι» στον κ. Ράμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ