Αναφορές για Βορειοκορεάτη διπλωμάτη που αυτομόλησε στη Νότια Κορέα

Αναφορές για Βορειοκορεάτη διπλωμάτη που αυτομόλησε στη Νότια Κορέα Facebook Twitter
Αναφορές ότι αυτομόλησε Βορειοκορεάτης διπλωμάτης στη Νότια Κορέα (Pixabay)
0

Ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας φέρεται να έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.

O Ryu Hyun-woo διετέλεσε πρέσβης στο Κουβέιτ και πιστεύεται ότι διέφυγε με την οικογένειά του τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως ανέφερε η καθημερινή οικονομική εφημερίδα της Νότιας Κορέας, Maeil.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για προσπάθεια του πρέσβη να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες.

Είναι συνήθως πολύ σπάνιο για τους ανώτερους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας να αυτομολούν, αν και περίπου 1.000 άτομα από την Βόρεια Κορέα κάθε χρόνο φέρονται να λιποτακτούν. Αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Για τους περισσότερους Βορειοκορεάτες, αυτό σημαίνει είτε μια επικίνδυνη απόδραση πέρα από τα πολύ καλά οχυρωμένα σύνορα προς το Νότο, είτε για μία προσπάθεια να διασχίσουν τα σύνορα προς την Κίνα, με τον κίνδυνο να σταλούν πίσω στην Βόρεια Κορέα.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ryu Hyun-woo πιστεύεται ότι έφτασε στη Νότια Κορέα τον Σεπτέμβριο του 2019 για να ζητήσει άσυλο εκεί, αλλά η περίπτωσή του κρατήθηκε μυστική μέχρι τώρα.

Ήταν εν ενεργεία πρέσβης στο Κουβέιτ μέχρι το 2017.

Ο κ. Ryu θεωρείται ότι είναι ο γαμπρός του Jon Il Chun, πρώην επικεφαλής του γραφείου που είναι υπεύθυνο για τα μυστικά κεφάλαια της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας.

Ο αναπληρωτής πρέσβης της Βόρειας Κορέας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Thae Yong-ho, επίσης, ζήτησε άσυλο μαζί με την οικογένειά του το 2016. Τέσσερα χρόνια αργότερα, έγινε ο πρώτος αποστάτης που κέρδισε έδρα εκλογικής περιφέρειας στη Νότια Κορέα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ