Μπάιντεν: «Γενναιόδωρη η επιστολή που άφησε ο πρόεδρος Τραμπ»

Μπάιντεν: «Γενναιόδωρη η επιστολή που άφησε ο πρόεδρος Τραμπ» Facebook Twitter
Μπάιντεν: «Γενναιόδωρη η επιστολή που μου άφησε ο πρόεδρος Τραμπ» (EPA)
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να ακολουθήσει τις περισσότερες παραδόσεις σε επίπεδο διαδοχής του προεδρικού θώκου, εκτός από έναν: Άφησε μια επιστολή για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Judd Deere επιβεβαίωσε την Τετάρτη πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν ότι ο Τραμπ άφησε ένα σημείωμα για τον διάδοχό του. Οι πρόεδροι συνήθως αφήνουν πίσω τους ένα σημείωμα συγχαρητηρίων και υποστήριξης στο Οβάλ Γραφείο, αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβητούσαν το γεγονός ότι ο Τραμπ θα πράξει ανάλογα.

Ο Λευκός Οίκος δεν δημοσίευσε το περιεχόμενο της επιστολής Τραμπ και ο εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει ότι «Είναι μια επιστολή μεταξύ του 45ου και 46ου Προέδρου».

Αργότερα την Τετάρτη, ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι το σημείωμα ήταν «πολύ γενναιόδωρο».

«Ο πρόεδρος έγραψε μια πολύ γενναιόδωρη επιστολή», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Επειδή ήταν ιδιωτική, δεν θα πω κάτι περισσότερο για αυτήν μέχρι να μιλήσω στον ίδιο. Αλλά ήταν γενναιόδωρη.» είπε ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα ωστόσο με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, δεν έχει προγραμματιστεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών.

Επιστολή άφησε στη διάδοχό του, Κάμαλα Χάρις και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς.

Στο παρελθόν, οι πρόεδροι χρησιμοποίησαν τις επιστολές προς τους διαδόχους τους για να υπογραμμίσουν τη σημασία της εργασίας τους, τις δυσκολίες και τη μοναξιά που μερικές φορές συνοδεύει ο ρόλος του Προέδρου.

Το σημείωμα του Προέδρου Τζορτζ Μπους προς τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον προειδοποιούσε ότι θα υπάρξουν «στιγμές δοκιμασίας», ότι οι επικριτές του θα «τον εξοργίσουν», ότι οι «φίλοι» του θα τον απογοητεύσουν».

Όμως, ο Μπους έγραψε, «θα έχετε έναν Παντοδύναμο Θεό για να σας παρηγορήσει, μια οικογένεια που σας αγαπά, και μια χώρα που σας στηρίζει, όπως και εγώ».

Ο Ομπάμα ακολούθησε την παράδοση το 2017, υπενθυμίζοντας στον Τραμπ ότι οι πρόεδροι είναι «απλώς προσωρινοί» κάτοικοι της Δυτικής Πτέρυγας.

«Αυτό μας κάνει φύλακες αυτών των δημοκρατικών θεσμών και παραδόσεων - όπως το κράτος δικαίου, ο διαχωρισμός των εξουσιών, η ισότιμη προστασία και οι πολιτικές ελευθερίες - ιδανικά, για τα οποία αγωνίστηκαν και αιμορράγησαν οι πρόγονοί μας», έγραψε ο Ομπάμα.

«Ανεξάρτητα από την πολιτική του καθενός, εξαρτάται από εμάς να αφήσουμε αυτά τα μέσα της δημοκρατίας μας τουλάχιστον τόσο ισχυρά όσο τα βρήκαμε».

Ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο γηραιότερος έγραψε στον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον το 1993, ότι «δεν ένιωσε ποτέ τη μοναξιά που έχουν περιγράψει ορισμένοι Πρόεδροι».

«Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, που θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες από την κριτική που μπορεί να θεωρείτε ότι δεν είναι δίκαιη», έγραψε, σύμφωνα με την επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Instagram της Χίλαρι Κλίντον.

«Δεν είμαι πολύ καλός στο να δίνω συμβουλές, αλλά απλά μην αφήσετε τους κριτικούς να σας αποθαρρύνουν».

Ο Κλίντον άφησε επίσης ένα σημείωμα για τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεότερο το 2001, σύμφωνα με το ABC News.

«Από σήμερα είστε Πρόεδρος όλων μας», έγραψε. «Σας χαιρετώ και σας εύχομαι επιτυχία και μεγάλη ευτυχία».

Με πληροφορίες του USAToday

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ