Το Spiegel καλεί τον Μπάιντεν να «Κάνει την Αμερική σπουδαία ξανά» [ΒΙΝΤΕΟ]

Το Spiegel καλεί τον Μπάιντεν να «Κάνει την Αμερική σπουδαία ξανά» [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Το Spiegel καλεί τον Μπάιντεν να «Κάνει την Αμερική σπουδαία ξανά» (Edel Rodriguez/DerSpiegel)
0

Η εποχή του Τραμπ τελείωσε μετά από τέσσερα χρόνια πικρών αντιπαραθέσεων λέει το περιοδικό Spiegel βάζοντας τον Τζο Μπάιντεν στη θέση ενός προέδρου που αποκαθιστά την δημοκρατία.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και η Κάμαλα Χάρις είναι Αντιπρόεδρος και το περιοδικό με μία ανάρτησή του στο twitter, αναστρέφει το σλόγκαν του Τραμπ και βάζει τον νέο Αμερικανό πρόεδρο να «Κάνει την Αμερική Σπουδαία Ξανά».

Σε ένα βιντεάκι, το Άγαλμα της Ελευθερίας αποκαθίσταται. Το κεφάλι μπαίνει στη θέση του. Και αυτός που το τοποθετεί είναι ο Τζο Μπάιντεν.

Πρόκειται για μία επανάληψη παλαιότερης έκδοσης, πλέον με επίσημη μορφή,

Η νίκη του Τζό Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές έτυχε θερμής υποδοχής από τον Τύπο ανά τον κόσμο και το γερμανικό Der Spiegel αποφάσισε στις 7 Νοεμβρίου να κυκλοφορήσει «διορθώνοντας» τα πράγματα όπως τα είχε απεικονίσει στο εξώφυλλό του αρχές Φεβρουαρίου του 2017.

Τότε, μέρες μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, το Der Spiegel είχε προκαλέσει αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια φιλοξενώντας στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο που απεικόνιζε τον μεγιστάνα Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ως τζιχαντιστή να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Στο ένα του χέρι του κρατούσε ένα ματωμένο μαχαίρι και στο άλλο το κεφάλι του αγάλματος που αιμορραγεί στο άλλο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τις αμερικανικές εκλογές, και πριν το εμμονικό κυνήγι του Τραμπ να ανατρέψει την νίκη Μπάιντεν, το περιοδικό είχε απεικονίσει τον νέο Πρόεδρο να επανατοποθετεί το κεφάλι στο γαλμα της Ελευθερίας.

Νωρίτερα σήμερα η ορκωμοσία Μπάιντεν «επικύρωσε» την αποκατάσταση της δημοκρατίας και το Spiegel την απεικόνισε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM