ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τραμπ: «Θα επιστρέψω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο»

Τραμπ: «Θα επιστρέψω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» Facebook Twitter
EPA
0

Τις τελευταίες στιγμές της προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα «τέσσερα καταπληκτικά χρόνια» που πέρασε τον Λευκό Οίκο, κατά την διάρκεια σύντομης ομιλίας του στην Βάση Αντριους, ενώ προανήγγειλε την «επιστροφή του».

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί στην αποχαιρετιστήρια τελετή στην Βάση Άντριους, λέγοντάς τους: «Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν θα υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν στην αμερικανική προεδρία, αλλά ευχήθηκε καλή τύχη στην νέα αμερικανική κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο σκηνικό καθώς ιστορικά ο απερχόμενος πρόεδρος αναχωρεί μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

Παρόντα πάντως ήταν τα μέλη της οικογένειάς του Τραμπ, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιβιβασθεί στην συνέχεια για το τελευταίο του ταξίδι με το Air Force One, που θα το μεταφέρει στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στην Φλόριντα.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε με συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal. Δημοσκοπήσεις θέλουν τον απερχόμενο πρόεδρο, η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε σήμερα, να διατηρεί υψηλή δημοτικότητα στη βάση των Ρεπουμπλικάνων.

Τι θα γίνει με το βαλιτσάκι για τα πυρηνικά όπλα

Μετά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, θα αλλάξει και η διαδικασία για την παράδοση της βαλίτσας με τους κωδικούς. Η κάρτα του Τραμπ για τους κωδικούς των πυρηνικών, το λεγόμενο «μπισκότο» θα ακυρωθεί στις 12:00 τοπική ώρα σήμερα (όταν σύμφωνα με το σύνταγμα λήγει η θητεία του) και την ίδια ώρα θα ενεργοποιηθεί εκείνη του Τζο Μπάιντεν.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ