Ολλανδία: Η κυβέρνηση προτείνει απαγόρευση κυκλοφορίας για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ολλανδία: Η κυβέρνηση προτείνει απαγόρευση κυκλοφορίας για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Facebook Twitter
Ολλανδία: Η κυβέρνηση προτείνει απαγόρευση κυκλοφορίας για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (EPA/Αρχείο)
0

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προτείνει την πρώτη απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο μετά τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα, θα προτείνει και την απαγόρευση πτήσεων από τη Νότια Αφρική και τη Βρετανία υπό τον φόβο της μετάδοσης του νέου στελέχους του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως οι προτάσεις πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το Κοινοβούλιο, το οποίο θα συζητήσει αυτήν την εβδομάδα τα πιο αυστηρά μέχρι τώρα μέτρα της χώρας εναντίον του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση πτήσεων η οποία σύμφωνα με τον Ρούτε θα ισχύσει επίσης για όλες τις χώρες της νότιας Αμερικής, θα ξεκινήσει το Σάββατο.

Ο Ρούτε δεν επιβεβαίωσε πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, σύμφωνα με την οποία η απαγόρευση πτήσεων θα περιλαμβάνει όλες τις χώρες εκτός του 26μελούς Χώρου Σένγκεν της Ευρώπης.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα ισχύσει από τις 8.30 μ.μ. έως τις 4.30 π.μ. τοπική ώρα από την Παρασκευή, θα εξαιρούνται μόνο πολίτες με πολύ πιεστικές ανάγκες.

Τα σχολεία και τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης έχουν κλείσει ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου, μετά το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων δύο μήνες νωρίτερα.

Το lockdown θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον τις 9 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Ρούτε την περασμένη εβδομάδα.

Η πρώτη απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ολλανδία από τους Γερμανούς κατακτητές κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι πολύ αμφιλεγόμενη και διάφορα κόμματα έχουν ήδη πει ότι δεν πρόκειται ποτέ να την υποστηρίξουν.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ