Τουρκία: 238 νέες συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Τουρκία: 238 νέες συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν Facebook Twitter
Τουρκία: 238 νέες συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν (EPA/Αρχείο)
0

Εντολή για την σύλληψη 238 ανθρώπων που κατηγορούνται ως ύποπτοι για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, έδωσαν για μία ακόμα φορά οι τουρκικές αρχές.

Η επιχείρηση σύλληψης, η οποία καλύπτει 60 επαρχίες, έγινε στο πλαίσιο καταστολής του δικτύου του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που διεξάγεται εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτός αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 στην οποία περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το Anadolu προσέθεσε ότι 160 άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά τις πρόσφατες επιδρομές της αστυνομίας που έδωσαν εντολή να διεξαχθούν εισαγγελείς στην Σμύρνη.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, στόχοι ήταν επίσης ύποπτοι στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο όπου είναι ανεπτυγμένος ο τουρκικός στρατός κατοχής.

Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται 218 στρατιωτικοί εν ενεργεία, στους οποίους περιλαμβάνονται 6 συνταγματάρχες, 3 αντισυνταγματάρχες και 9 ταγματάρχες, σύμφωνα με το Anadolu.

Από την απόπειρα πραξικοπήματος, περίπου 80.000 άνθρωποι κρατούνται εν αναμονή της δίκης τους και περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν αποταχθεί από τις τάξεις του τουρκικού στρατού.

Με πληροφορίες του Anadolu/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ