Πρώην διευθυντής του FBI «αδειάζει» τον Τραμπ: «Ένιωθα απειλή - Μου θύμιζε νονό της μαφίας»

Πρώην διευθυντής του FBI «αδειάζει» τον Τραμπ: «Ένιωθα απειλή - Μου θύμιζε νονό της μαφίας» Facebook Twitter
0

Επίθεση στον Ντόναντλ Τραμπ εξαπολύει ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος με εντολή του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ είχε απομακρυνθεί αιφνιδιαστικά από τη θέση του τον Μάιο του 2017.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ παρομοιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ με μικρό παιδί, ενώ τάσσεται υπέρ της δεύτερης παραπομπής λέγοντας πως «στην ιδανική περίπτωση θα ήθελα να καταδικαστεί από τη Γερουσία και να του απαγορευθεί να διεκδικήσει ξανά δημόσιο αξίωμα».

 

«Σαν δίχρονο που αποζητά διαρκώς επιβεβαίωση»

«Ουδέποτε συνάντησα ενήλικα με μεγαλύτερη πείνα για επιβεβαίωση από τον Ντόναλντ Τραμπ. Το έχω δει σε δίχρονα και τρίχρονα νήπια. Η επιβεβαίωση γι' αυτόν είναι σαν τον αέρα που αναπνέει. Τη χρειάζεται διαρκώς. Θα ήθελα να δω όταν θα σβήνουν τα φώτα της ράμπας και θα στέκεται μόνος του στον κήπο του Μαρ-α-Λάγκο φωνάζοντας στα περαστικά αυτοκίνητα και κανείς μας να μην τον ακούει», είπε ο Τζέιμς Κόμεϊ, μιλώντας στο Sky News.

Λόγω της προεδρικής του ιδιότητας ο Ντόναλντ Τραμπ απολάμβανε ασυλίας, που όμως λήγει σε λίγες μέρες, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν μελλοντικά κατηγορίες για εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν ή κατά τη διάρκεια της θητείας του.

 

«Κατέστρεψε την ιδέα ότι υπάρχει αλήθεια»

 

Ο 60χρονος πρώην διευθυντής του FBI αποπέμφθηκε ενώ η υπηρεσία του ερευνούσε την καταγγελλόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 κι είναι έκτοτε ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Όπως είπε, μάλιστα, στο βρετανικό δίκτυο, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ «είναι ο λεξικογραφικός ορισμός του δημαγωγού», που ήθελε ]όχι μόνον να ψεύδεται στο λαό αλλά και να καταστρέψει την ιδέα ότι υπάρχει η αλήθεια. Η απειλή, που συνιστά, δεν γίνεται ίσως αισθητή δημοσίως, αλλά εγώ την ένιωσα όταν καθόμουν κοντά του, μου θύμιζε διαρκώς νονό της μαφίας, επειδή έχω γνωρίσει τέτοιους και βοήθησα να μπουν στη φυλακή. Κι αυτή η απειλή σε συνδυασμό μ' αυτή τη δίψα για επιβεβαίωση είναι μια πραγματικά επικίνδυνη συνταγή».

Με πληροφορίες από Skynews

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ