Ο Τραμπ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το πρωί - Λίγο πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν

Ο Τραμπ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το πρωί - Λίγο πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν Facebook Twitter
Ο Τραμπ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το πρωί (EPA)
0

Ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φύγει από την Ουάσιγκτον την Τετάρτη το πρωί, πριν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της διοίκησης.

Ο Τραμπ, όπως αναφέρει η Washington Post, είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του διαδόχου του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, σπάζοντας την παράδοση δεκαετιών.

Ο Μπάιντεν σχολιάζοντας την είδηση αυτή είχε πει πως είναι η πρώτη φορά που συμφωνεί με απόφαση του Τραμπ.

Ο Μπάιντεν, από την άλλη, σκοπεύσει σήμερα να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, στο πλαίσιο προγραμματισμένης ομιλίας του στο Wilmington, Del., αναφορικά με την διανομή εμβολίων. Αυτό συμβαίνει δε,  μια ημέρα μετά τον χαρακτηρισμό των χειρισμών της διοίκησης Τραμπ ως «θλιβερή αποτυχία».

Την ίδια ώρα ομάδα ανακριτών από τα τμήματα Δικαιοσύνης, Άμυνας, Εσωτερικών και Εσωτερικής Ασφάλειας θα ερευνήσουν πώς προετοιμάστηκαν και πώς ανταποκρίθηκαν οι αξιωματικοί της ασφαλείας στο συλλαλητήριο υπέρ του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου που κατέληξε σε μια θανατηφόρα εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Οι γενικοί επιθεωρητές θα επανεξετάσουν τι γνώριζαν και πώς προετοιμάστηκαν για εκείνη την ημέρα, μαζί με τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια των ταραχών, σύμφωνα με δελτία τύπου.

Μετά τις εικόνες από την εισβολή στο Καπιτώλιο υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πώς ένα τόσο σημαντικό κυβερνητικό κτίριο, με τόσες πολλές υπηρεσίες ασφαλείας διαθέσιμες για βοήθεια, κατάφερε να «πέσει» από τον όχλο που είχε παροτρύνει ο πρόεδρος Τραμπ προκειμένου να ανατρέψει την ανακήρυξη της νίκης Μπάιντεν.

Η επανεξέταση ανακοινώθηκε καθώς η πρωτεύουσα του έθνους βρίσκεται υπό αυξανόμενη παρουσία ασφαλείας που αποσκοπεί στην αποτροπή περαιτέρω βίαιων περιστατικών αυτό το Σαββατοκύριακο ή κατά την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη.

Κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας σφραγίζουν δρόμους και ορισμένους μεγάλους δημόσιους χώρους με την ελπίδα να αποτρέψουν την επανάληψη του χάους της περασμένης εβδομάδας.

Με πληροφορίες της Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM