ΗΠΑ: Αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας η πρόβα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας η πρόβα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
0

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ουάσινγκτον όπου αναβλήθηκε η πρόβα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν για λόγους ασφαλείας. 

Η πρόβα της τελετής για τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Κυριακή, αλλά αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με δύο πηγές ενημερωμένες σχετικά, τις οποίες επικαλείται το Politico. Η πρόβα ενδέχεται τώρα να γίνει την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, μόλις δύο 24ωρα πριν την ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου, από την οποία ο Τραμπ θα απουσιάζει όπως έχει ο ίδιος δηλώσει.  

Εν τω μεταξύ, μέλη της εθνοφρουράς καταφθάνουν στην Ουάσινγκτον από όλη τη χώρα και έως 15.000 θα συγκεντρωθούν για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, στον απόηχο της εισβολής στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Το Πεντάγωνο αποφάσισε ότι εκείνοι που θα αναλάβουν την ασφάλεια γύρω από το συγκρότημα του Καπιτωλίου θα είναι οπλισμένοι, αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι ακριβώς θα φέρουν όπλα.

Το FBI έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχει κίνδυνος για βίαιες διαμαρτυρίες στα πολιτειακά καπιτώλια και των 50 πολιτειών, αλλά και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον. Η πρωτεύουσα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Airbnb ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις κρατήσεις στην Ουάσινγκτον για την επόμενη εβδομάδα και δεν θα επιτρέψει να γίνουν νέες.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για την ημέρα της ορκωμοσίας. Περίπου 16 ομάδες έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν διαμαρτυρίες στην Ουάσινγκτον και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου προετοιμάζονται για την πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης, σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου που επικαλούνται οι ΝΥΤ.

Με πληροφορίες από Politico και New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM