Γερμανία: Πάνω από 40.000 οι νεκροί του κορωνοϊού- Μέρκελ: «Έρχεται η πιο σκληρή φάση της πανδημίας»

Γερμανία: Πάνω από 40.000 οι νεκροί του κορωνοϊού- Μέρκελ: «Έρχεται η πιο σκληρή φάση της πανδημίας» Facebook Twitter
EPA
0

Οι νεκροί από κορωνοϊό στη Γερμανία ξεπέρασαν πλέον τους 40.000, τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί ότι οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν την «πιο σκληρή φάση της πανδημίας».

Στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό η Γερμανία κατέγραψε 465 θανάτους και σχεδόν 17.000 νέα κρούσματα από κορωνοϊό. Οι θάνατοι στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 40.343, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ενώ έχουν εντοπιστεί συνολικά 1,9 εκατομμύρια μολύνσεις.

Η Μέρκελ, στο χθεσινό εβδομαδιαίο μήνυμά της, προειδοποίησε ότι δεν φαίνονται ακόμη στα στατιστικά οι πλήρεις συνέπειες από την αύξηση των κοινωνικών επαφών στις γιορτές.

Η καγκελάριος προειδοποίησε τους Γερμανούς πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας» μέχρι σήμερα, καθώς πολλοί γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται αυτή τη στιγμή στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.

Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 5.000 ασθενείς νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ πάνω από το 80% των κλινών τους είναι κατειλημμένες. Η Μέρκελ αναγνώρισε ότι πήρε χρόνο η εκκίνηση της εκστρατείας εμβολιασμού, αλλά διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός θα επιταχυνθεί. «Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να πούμε: θα έχουμε αρκετά διαθέσιμα εμβόλια για όλους στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM