Κορωνοϊός: Σε μείζονα συναγερμό το Λονδίνο, στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία- Καν: 1 στους 30 τώρα έχει Covid-19

Κορωνοϊός: Σε μείζονα συναγερμό το Λονδίνο, στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία- Καν: 1 στους 30 τώρα έχει Covid-19 Facebook Twitter
EPA
0

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, κήρυξε μείζονα συναγερμό για τον κορωνοϊό στη βρετανική πρωτεύουσα, περιγράφοντας με δραματικούς τόνους την κατάσταση.

Ο Καν προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος σε μερικές εβδομάδες το Λονδίνο να ξεμείνει από κλίνες νοσοκομείων για ασθενείς, αν δεν υπάρξει άμεση δράση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας στους 30 Λονδρέζους έχει τώρα κορωνοϊό.

«Η κατάσταση στο Λονδίνο είναι τώρα κρίσιμη, με την εξάπλωση του κορωνοϊού να είναι εκτός ελέγχου», δήλωσε ο Σαντίκ Καν. «Ένας στους 30 Λονδρέζους τώρα έχει Covid-19. Αν δεν αναλάβουμε αμέσως δράση, το εθνικό σύστημα υγείας μπορεί να επιβαρυνθεί υπερβολικά και περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν, συμπλήρωσε.

Ο Καν κήρυξε «μείζον επεισόδιο», έπειτα από συζητήσεις με το εθνικό σύστημα του Λονδίνου και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της πρωτεύουσας. Το μείζον επεισόδιο αφορά μια ιδιαίτερα επείγουσα ή περίπλοκη κατάσταση, που απαιτεί τον συντονισμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Κάτι τέτοιο έχει γίνει στο παρελθόν σε περιπτώσεις όπως η φωτιά στο Grenfell Tower, τον Ιούνιο του 2017 και σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αυτή η κίνηση δεν δίνει επίσημα στις αρχές του Λονδίνου νέες εξουσίες, αλλά βοηθά για τον καλύτερο συντονισμό. Επίσης, θεωρείται σημαντικό συμβολικό βήμα, τονίζοντας στους κατοίκους της πρωτεύουσας τη σοβαρότητα της κατάστασης και τη σημασία της τήρησης των μέτρων από πλευράς τους.

Πλέον, τα κρούσματα κορωνοϊού στο Λονδίνο ξεπερνούν τα 1.000 ανά 100.000 κατοίκους. Από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου ο συνολικός αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας αυξήθηκε κατά 27%. Μόνο τις τελευταίες ημέρες πέθαναν 477 άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι κατά 35% υψηλότερος σε σύγκριση με την κορύφωση της πανδημίας τον Απρίλιο και υπάρχει ανησυχία ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι εισαγωγές.

«Η απειλή αυτού του ιού για την πόλη μας είναι σε κρίσιμο σημείο», δήλωσε ο Σαντίκ Καν. «Οι ηρωικοί γιατροί και νοσηλευτές μας κάνουν εκπληκτική δουλειά, αλλά καθώς τα κρούσματα αυξάνονται τόσο ραγδαία, τα νοσοκομεία μας κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν υπερβολικά. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι θα ξεμείνουμε από κλίνες για ασθενείς τις επόμενες εβδομάδες αν δεν επιβραδυνθεί δραστικά η εξάπλωση του κορωνοϊού», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ