Κορωνοϊός- Πορτογαλία: Ρεκόρ κρουσμάτων, πάνω από 10.000- Σε καραντίνα ο πρόεδρος της χώρας

Κορωνοϊός- Πορτογαλία: Ρεκόρ κρουσμάτων, πάνω από 10.000- Σε καραντίνα ο πρόεδρος της χώρας Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό (Πηγή φωτό EPA)
0

Σε επίπεδο ρεκόρ έφτασε ο ημερήσιος απολογισμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πορτογαλία. Σε 24 ώρες καταγράφηκαν 10.027 νέες μολύνσεις.

Η χώρα ετοιμάζεται να εγκρίνει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων. Στο μεταξύ, σε αυτοαπομόνωση μπήκε και ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, καθώς ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Ο 72χρονος πρόεδρος διεκδικεί δεύτερη θητεία στις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου. Πριν από τις εκλογές αναμενόταν να μετάσχει σε προεκλογικά ντιμπέιτ. Η προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Ρεμπέλο ντε Σόουζα ήρθε σε επαφή με μέλος του Casa Civil, που βρέθηκε θετικό στον ιό. Πρόκειται για σώμα ειδικών που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον πρόεδρο.

Ο Ρεμπέλο ντε Σόουζα αναμένει τις υγειονομικές αρχές να αποφασίσουν εάν η έκθεσή του ήταν υψηλού κινδύνου και για πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει στο σπίτι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ