WikiLeaks: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα του Ασάνζ για αποφυλάκιση με εγγύηση

WikiLeaks: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα του Ασάνζ για αποφυλάκιση με εγγύηση Facebook Twitter
0

Bρετανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της νομικής ομάδας του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, για αποφυλάκιση με καταβολή εγγύησης.

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί προηγούμενη δικαστική απόφαση την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία ο 49χρονος Αυστραλός δεν μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι του Ασάνζ επιχείρησαν να πείσουν το δικαστήριο πως, δεν υπάρχει κίνδυνος ο Ασάνζ, να παραβιάσει την εγγύηση όπως έκανε το 2012, όταν και ζήτησε άσυλο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοση του στη Σουηδία.

Ωστόσο η απάντηση του δικαστηρίου ήταν αρνητική.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στο σωφρονιστικό ίδρυμα Her Majesty's Prison Belmarsh στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον Ασάνζ για κατασκοπεία αφού δημοσίευσε εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα στα WikiLeaks το 2010 και το 2011, που σύμφωνα με τις ΗΠΑ εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή πρακτόρων.

Η δικαστής Baraitser δήλωσε τη Δευτέρα ότι η έκδοσή του στις ΗΠΑ δεν μπορεί να γίνει λόγω της ψυχικής υγείας του Άσανζ, προειδοποιώντας δε, ακόμα και για αυτοκτονία από μέρους του.

«Η γενική εντύπωση αφορά σε έναν καταθλιπτικό και μερικές φορές απελπισμένο άντρα, ο οποίος πραγματικά φοβάται το μέλλον του», έγραψε η Baraitser στην απόφασή της.

«Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι ο κίνδυνος αυτοκτονίας του κ. Άσανζ, εάν έπρεπε να ληφθεί εντολή έκδοσης, είναι ουσιαστικός».

Με πληροφορίες του CNBS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ