«Απογοήτευση» από ΠΟΥ: Η Κίνα δεν έχει εγκρίνει ακόμη την είσοδο στην ομάδα έρευνας για τον κορωνοϊό

«Απογοήτευση» από ΠΟΥ: Η Κίνα δεν έχει εγκρίνει ακόμη την είσοδο στην ομάδα έρευνας για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
0

«Πολύ απογοητευμένος» δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για το γεγονός ότι η Κίνα δεν έχει εγκρίνει ακόμη την είσοδο της ομάδας εμπειρογνωμόνων που θα κάνουν έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού.

«Σήμερα, μάθαμε ότι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη οριστικοποιήσει τις απαραίτητες άδειες για την άφιξη της ομάδας στην Κίνα. Είμαι πολύ απογοητευμένος για αυτό το νέο, δεδομένου ότι δύο μέλη έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους», δήλωσε ο Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγεσούς.

«Βρίσκομαι σε επαφή με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους και έχω ήδη καταστήσει σαφές ότι η αποστολή αποτελεί προτεραιότητα για τον ΠΟΥ», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού.

Ο Μαρκ Ράιαν, επικεφαλής έκτακτων καταστάσεων στον ΠΟΥ, δήλωσε πως ο Οργανισμός έχει τονίζει στην Κίνα την κρίσιμη σημασία της αποστολής. «Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι πρόκειται απλά για ένα γραφειοκρατικό θέμα, που μπορεί να επιλυθεί πολύ γρήγορα», είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν τις επόμενες ώρες.

Με πληροφορίες από Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM