Βρετανία: Για πρώτη φορά πάνω από 60.000 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες

Βρετανία: Για πρώτη φορά πάνω από 60.000 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες Facebook Twitter
EPA
0

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας η Βρετανία κατέγραψε περισσότερα από 60.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες.

Η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που είναι πιο μεταδοτική και ήδη έχει επιβληθεί νέο lockdown σε Αγγλία και Σκωτία, με αυστηρά μέτρα στα πρότυπα του Μαρτίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

«Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δυστυχώς θα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας στην καρδιά του χειμώνα», δήλωσε η δρ. Ιβόν Ντόιλ διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. «Γι' αυτό το λόγο αν μπορούμε, πρέπει να μένουμε σπίτι», συμπλήρωσε η ίδια.

Τις τελευταίες οχτώ ημέρες ο ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βρετανία διατηρείται πάνω από τις 50.000 μολύνσεις. Σήμερα ανακοινώθηκαν άλλοι 830 θάνατοι από τον ιό, διπλάσιοι από τους 407 που γνωστοποιήθηκαν χθες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM