Το Ιράν κατάσχεσε τάνκερ με νοτιοκορεάτικη σημαία στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με πληροφορίες

Το Ιράν κατάσχεσε τάνκερ με νοτιοκορεάτικη σημαία στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με πληροφορίες Facebook Twitter
Το Ιράν κατάσχεσε τάνκερ με νοτιοκορεάτικη σημαία στον Περσικό Κόλπο (mehrnews)
0

Ένα τάνκερ με σημαία Νότιας Κορέας φέρεται να έχει κατασχεθεί από το Ιράν, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο έχει κατασχεθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης για μόλυνση του Κόλπου με χημικά.

Η ναυτική αρχή του Ναυτιλιακού Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανέφερε νωρίτερα στον ιστότοπό της ότι γνώριζε για μια «αλληλεπίδραση» μεταξύ των ιρανικών αρχών και ενός εμπορικού πλοίου στα στενά του Ορμούζ, που οδήγησε το πλοίο να αλλάξει την πορεία του και να προχωρήσει στα ιρανικά ύδατα.

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey αναγνώρισε το πλοίο ως το δεξαμενόπλοιο με σημαία Νότιας Κορέας HANKUK CHEMI και είπε ότι φαίνεται πως έχει κατασχεθεί και έκτοτε έχει εντοπιστεί μέσα στα ιρανικά χωρικά ύδατα με κατεύθυνση προς το Μπαντάρ Αμπάς.

Η Ambrey είπε ότι το πλοίο, το οποίο ανήκει στην DM Shipping Co, είχε αναχωρήσει από αποβάθρα φόρτωσης πετρελαίου στο Jubail της Σαουδικής Αραβίας.

Η εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Dryad Global ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο ΧΑΝΚUK CHEMI «πιθανότατα κρατήθηκε από ιρανικές δυνάμεις» στα Στενά του Ορμούζ ενώ εισερχόταν στο λιμάνι του Fujairah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Arabiya της Σαουδικής Αραβίας επικαλέστηκε νωρίτερα ανώνυμες πηγές που επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες περί κατάσχεσης του πλοίου από τις ιρανικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες του AssociatedPress/Reuters/mehrnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ