Καμάλα Χάρις: Θρασεία κατάχρηση εξουσίας από τον Πρόεδρο Τραμπ

Καμάλα Χάρις: Θρασεία κατάχρηση εξουσίας από τον Πρόεδρο Τραμπ Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει περάσει σχεδόν εννέα εβδομάδες εγείροντας ανυπόστατουςσυνωμοσιολογικούς ισχυρισμούς ότι του «κλέψανε» τις εκλογές....
0

«Θρασεία κατάχρηση εξουσίας» χαρακτήρισε η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, την απόπειρα Τραμπ να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στην Τζόρτζια.

«Έχετε ακούσει για αυτήν την ηχογραφημένη συνομιλία; Λοιπόν, ήταν σίγουρα η φωνή της απελπισίας, σίγουρα αυτό ήταν», είπε η Χάρις κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Σαβάνα της Τζόρτζια.

«Και ήταν μια θρασεία κατάχρηση εξουσίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να ακυρώσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, στις οποίες ηττήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που διήρκεσε μία ώρα προχθές Σάββατο, άσκησε πίεση σε αξιωματούχους της Τζόρτζια να «βρουν» τις σχεδόν 12.000 ψήφους που χρειάζονται για να ανατραπεί η ήττα του, σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που αναρτήθηκε χθες στην The Washington Post.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζιας, ο Μπραντ Ράφενσπεργκερ απέρριψε τους ισχυρισμούς του Τραμπ, επισημαίνοντας πως βασίζονται σε θεωρίες συνωμοσίας που έχουν καταρριφθεί.

«Δεν έχει ιδέα!» επέμεινε ο πρόεδρος μέσω Twitter χθες αναφερόμενος στον Ράφενσπεργκερ, στον οποίο ανέφερε ότι τηλεφώνησε για να του θέσει το ζήτημα της «νοθείας» στην Τζόρτζια.

Οι αυριανές επαναληπτικές εκλογές στην πολιτεία της Τζόρτζια θα καθορίσουν την ισορροπία ισχύος στη Γερουσία.

Σήμερα, Τραμπ και Μπάιντεν θα εμφανιστούν σε προεκλογικές εκδηλώσεις στην πολιτεία .

Με πληροφορίες του USAToday/dpa 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM