Μεξικό: Οι αρχές μελετούν την περίπτωση 32χρονης με ιστορικό αλλεργιών που νοσηλεύεται μετά το εμβόλιο

Μεξικό: Οι αρχές μελετούν την περίπτωση 32χρονης με ιστορικό αλλεργιών που νοσηλεύεται μετά το εμβόλιο Facebook Twitter
EPA
0

Οι αρχές στο Μεξικό γνωστοποίησαν πως μελετούν την περίπτωση μιας 32χρονης γιατρού, που νοσηλεύεται, αφότου έλαβε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Η γιατρός, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, αφότου εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα.

«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές πως οποιοσδήποτε ανέπτυξε φλεγμονή στον εγκέφαλο, μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Οι Pfizer και BioNTech δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό. Περισσότεροι από 126.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 στο Μεξικό. Η χώρα άρχισε τη διανομή της πρώτης δόσης των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού σε υγειονομικούς, στις 24 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ