Αυστραλία: Η δραματική διάσωση ενός 64χρονου που σκαρφάλωσε σε φάρο για να σωθεί - Βίντεο

Αυστραλία: Η δραματική διάσωση ενός 64χρονου που σκαρφάλωσε σε φάρο για να σωθεί - Βίντεο Facebook Twitter
0

Ένας 64χρονος κατάφερε να σωθεί από πνιγμό σκαρφαλώνοντας σε έναν φάρο κοντά στην ακτή Sunshine του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, ενώ το ακυβέρνητο σκάφος του συνέχισε κανονικά την πορεία του προς την παραλία.

Όπως έγινε γνωστό οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν τον κυβερνήτη ενός σκάφους που «χτυπήθηκε» από τα κύματα, έπεσε στη θάλασσα και εκείνος «κρεμάστηκε» από έναν φάρο, ενώ το γιοτ του έπλεε ακυβέρνητο.

 

«Το κύμα χτύπησε στα πλαινά του σκάφους και λόγω της ορμής εκσφενδονίστηκα περίπου 2,5, τρία μέτρα μακριά, στο νερό» είπε. Ο έμπειρος κυβερνήτης, Ντέιβιντ Σίμπσον, δήλωσε στην εκπομπή του Channel Nine's Today ότι έπεσε από το σκάφος του όταν «χτυπήθηκε» από ένα τεράστιο κύμα. Οι αρχές δήλωσαν ότι ο άντρας χρησιμοποίησε στην ουσία τον φάρο για να τραβήξει την προσοχή, και να εκπέμψει SOS στα διερχόμενα πλοία.

Αυστραλία: Η δραματική διάσωση ενός 64χρονου που σκαρφάλωσε σε φάρο για να σωθεί - Βίντεο Facebook Twitter

Ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο που διερχόταν από το σημείο ευτυχώς είδε το μήνυμά του. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές και τουλάχιστον 30 άτομα από διάφορες υπηρεσίες έσπευσαν για την έρευνα, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί το σημείο που βρίσκεται ο άντρας.

Στην αρχή υπήρξε σύγχυση καθώς οι αρχές μπερδεύτηκαν όταν βρήκαν το σκάφος του στην ξηρά. Σημειώνεται ότι το σκάφος συνέχισε να «ταξιδεύει» κανονικά προς την ακτή παρά το ότι ο κυβερνήτης του είχε πέσει στη θάλασσα. Οι υπεύθυνοι εντόπισαν τελικά τις τελευταίες κλήσεις του κυβερνήτη για να περιορίσουν την περιοχή αναζήτησης.

«Είναι πολύ, πολύ τυχερός. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις δεν έχουν αίσιο τέλος αυτή τη φορά είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που η διάσωση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο» είπε ο επικεφαλής των ερευνών.

Έπειτα από εκτεταμένες αναζητήσεις, οι αρχές δήλωσαν ότι βρήκαν τον 64χρονο άνδρα, πάνω σε ένα φάρο περίπου 2,5 χλμ. από το νησί Bribie. Ο άντρας είχε κολυμπήσει περίπου 2 χιλιόμετρα για να φτάσει στο φάρο και ανέβηκε την σκάλα της πλατφόρμας παρά τις λιγοστές του δυνάμεις.

«Ήταν μια δραματική διάσωση», είπε ο επικεφαλής των ερευνών, ενώ όπως έγινε γνωστό ένα ελικόπτερο της αστυνομίας προσπαθούσε να τον εντοπίσει από τον αέρα επί τρεις ώρες. «Ήταν προφανώς χαρούμενος που μας είδε και κατάλαβε ότι θα σωθεί. Δεν ήθελε να περάσει τη νύχτα σε έναν από αυτούς τους φάρους. Ήταν πολύ χαρούμενος, αλλά αναστατωμένος για αυτό που συνέβη».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ