Απεργία της ΓΣΕΕ

Εξαπλώνεται το νέο στέλεχος του κορωνοϊού - Σε ποιες χώρες έχει εντοπιστεί

Εξαπλώνεται το νέο στέλεχος του κορωνοϊού - Σε ποιες χώρες έχει εντοπιστεί Facebook Twitter
Εξαπλώνεται το νέο στέλεχος του κορωνοϊού - Σε ποιες χώρες έχει εντοπιστεί (EPA/Αρχείο)
0

Κρούσματα του νέου, πιο μεταδοτικού, στελέχους του κορωνοϊού, που αρχικά καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντοπίζεσαι σταδιακά σε διάφορες χώρες του πλανήτη, εντός και εκτός Ευρώπης.

Λοιμώξεις που συνδέονται με άτομα που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκαν στην Ισπανία, την Ελβετία, τη Σουηδία και τη Γαλλία.

Ένα ζευγάρι που βρέθηκε να φέρει το νέο στέλεχος στο Οντάριο του Καναδά, ωστόσο, δεν είχε γνωστό ιστορικό ταξιδιού ή επαφές υψηλού κινδύνου, λένε οι αξιωματούχοι.

Παράλληλα, η Ιαπωνία απαγορεύει την είσοδο των περισσότερων αλλοδαπών μη κατοίκων στη χώρα για ένα μήνα από τη Δευτέρα.

Στην Ιαπωνία, οι δύο νέες περιπτώσεις είναι ένας 30χρονος πιλότος, που επέστρεψε στην Ιαπωνία από το Λονδίνο στις 16 Δεκεμβρίου και μια γυναίκα γύρω στα 20, μέλος της οικογένειάς του χωρίς ιστορικό επίσκεψης στη χώρα, αναφέρει το Kyodo News.

Στην Ισπανία, επιβεβαιώθηκαν τέσσερις περιπτώσεις της νέας παραλλαγής στη Μαδρίτη. Κανένας από τους ασθενείς, όλοι από τους οποίους ταξίδεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν ήταν σοβαρά άρρωστοι.

Η Ελβετία εντόπισε τρεις περιπτώσεις, δύο από τις οποίες είναι γνωστό ότι είναι Βρετανοί πολίτες που βρίσκονται σήμερα στη χώρα. Η Ελβετία είναι μόνη στην Ευρώπη, που διατηρεί τις πίστες του σκι ανοιχτές για τον τουρισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και χιλιάδες τουρίστες από τη Βρετανία έχουν φτάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στη Σουηδία, ο αρμόδιος οργανισμός υγείας είπε ότι ένας ταξιδιώτης ήταν άρρωστος με το νέο στέλεχος αλλά είχε απομονωθεί από τότε που επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Γαλλία επιβεβαίωσε την πρώτη της υπόθεση για τη νέα παραλλαγή - έναν Γάλλο πολίτη στην κεντρική πόλη Tours που είχε φτάσει από το Λονδίνο στις 19 Δεκεμβρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Ο άνδρας, ο οποίος ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν ασυμπτωματικός και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Περιπτώσεις στη Δανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία έχουν επίσης καταγράψει κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ