Boeing 737 Max έκανε έκτακτη προσγείωση έπειτα από πρόβλημα με τον κινητήρα

Boeing 737 Max έκανε έκτακτη προσγείωση έπειτα από πρόβλημα με τον κινητήρα Facebook Twitter
EPA
0

Ένα Boeing 737 Max της αεροπορικής εταιρείας Air Canada αναγκάστηκε να κάνει έκτακτη προσγείωση, λόγω προβλήματος με τον κινητήρα.

Το αεροπλάνο ταξίδευε την Παρασκευή από την Αριζόνα προς το Μόντρεαλ, όταν αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία, λίγο μετά την απογείωση. Στην πτήση επέβαιναν τρία μέλη πληρώματος και δεν υπήρχαν επιβάτες, ενώ η προσγείωση έγινε με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι τα Boeing 737 Max έμειναν καθηλωμένα από τον Μάρτιο του 2019, έπειτα από δύο αεροπορικές τραγωδίες σε διάστημα περίπου πέντε μηνών, που κόστισαν τη ζωή σε συνολικά 346 ανθρώπους. Στις αρχές Δεκεμβρίου η βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία Gol έγινε η πρώτη που πραγματοποίησε εμπορική πτήση με αυτό τον τύπο αεροσκάφους, μετά την άρση των περιορισμών.

Σύμφωνα με την Air Canada, οι πιλότοι «έλαβαν μία ειδοποίηση για τον κινητήρα και σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία για μία τέτοια περίπτωση, αποφάσισαν να σβήσουν τον κινητήρα» προτού αλλάξουν πορεία ώστε να κατευθυνθούν στο Τουσόν της Αριζόνα.

Η ειδοποίηση αφορούσε «χαμηλή υδραυλική πίεση στον αριστερό κινητήρα», σύμφωνα με την βελγική ιστοσελίδα aviation.be, ενώ ακολούθησε ένδειξη για «δυσαναλογία καυσίμων» από το αριστερό φτερό και σε αυτό το σημείο άλλαξαν πορεία.

Με πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ