Η Σιγκαπούρη επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στη χώρα

Η Σιγκαπούρη επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στη χώρα Facebook Twitter
Η Σιγκαπούρη επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στη χώρα (EPA)
0

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου στελέχους του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ 11 άλλες περιπτώσεις που ήταν ήδη σε καραντίνα, έδωσαν προκαταρκτικά θετικά αποτελέσματα για το νέο στέλεχος.

Εκκρεμούν ωστόσο τα επιβεβαιωτικά αποτελέσματα για τις άλλες 11 αυτές, περιπτώσεις.

Όλα τα κρούσματα, τα οποία εισήχθησαν από την Ευρώπη, είχαν μπει σε καραντίνα 14 ημερών σε ειδικές εγκαταστάσεις ή απομονώθηκαν κατά την άφιξή τους ενώ ανάλογα αντιμετωπίστηκαν και οι στενές τους επαφές.

«Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το στέλεχος B117 κυκλοφορεί στην κοινότητα», δήλωσε το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης αργά το βράδυ της Τετάρτης, αναφερόμενο στο νέο, πιθανώς πιο μολυσματικό στέλεχος του κορωνοϊού.

Η Σιγκαπούρη διεξάγει ιογενή γονιδιωματική αλληλούχιση για επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 που έφτασαν πρόσφατα από την Ευρώπη.

Το στέλεχος βρέθηκε μεταξύ 31 ατόμων θετικών στον κορωνοϊό, που έφτασαν από την Ευρώπη στη Σιγκαπούρη μεταξύ 17 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου.

Η ασθενής με τη νέα παραλλαγή ήρθε στη Σιγκαπούρη από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 6 Δεκεμβρίου, μπήκε σε καραντίνα κατά την άφιξή της και εντοπίστηκε θετική στον ιό στις 8 Δεκεμβρίου. Όλες οι στενές επαφές της  μπήκαν επίσης σε καραντίνα και βρέθηκαν αρνητικές στο τέλος της περιόδου της καραντίνας.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι μπόρεσε να περιορίσει το κρούσμα έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα.

Η Σιγκαπούρη έχει μπλοκάρει επισκέπτες με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου στελέχους.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ