Ο Τραμπ έκανε πράξη την απειλή- Βέτο στον αμυντικό προϋπολογισμό που προβλέπει και κυρώσεις στην Τουρκία

Ο Τραμπ έκανε πράξη την απειλή- Βέτο στον αμυντικό προϋπολογισμό που προβλέπει και κυρώσεις στην Τουρκία Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως είχε προαναγγείλει, άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά των S-400.

Πλέον, το νομοσχέδιο επιστρέφει στο Κογκρέσο και θα πρέπει να εγκριθεί με ενισχυμένη πλειοψηφία και από τα δύο σώματα, προκειμένου να ξεπεραστεί το προεδρικό βέτο.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι έθεσε βέτο στο νομοσχέδιο επειδή δεν περιλαμβάνει «κρίσιμης σημασίας μέτρα για την εθνική ασφάλεια, περιλαμβάνει διατάξεις που δεν σέβονται τους βετεράνους μας και τη στρατιωτική ιστορία μας και αντικρούει τις προσπάθειες της κυβέρνησής μου να θέσει πρώτη την Αμερική σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική».

Μάλιστα, στο μήνυμά του προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε τον νόμο «δώρο προς την Κίνα και τη Ρωσία».

Αν και τα οκτώ προηγούμενα βέτο που άσκησε ο Τραμπ πέρασαν, χάρη στη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου, τώρα αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό θα παρακαμφθεί. Η Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, υπερψήφισε το νομοσχέδιο με ψήφους 84 υπέρ έναντι 13 κατά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM