Ταϊλάνδη: Διαρροή γυμνών φωτογραφιών της βασιλικής συντρόφου αποκαλύπτει τη διαμάχη στο παλάτι

Ταϊλάνδη: Διαρροή γυμνών φωτογραφιών της βασιλικής συντρόφου αποκαλύπτει τη διαμάχη στο παλάτι Facebook Twitter
Η βασιλική σύντροφος του μονάρχη της Ταϊλάνδης (Πηγή φωτό EPA)
0

Μια διαρροή αποκαλυπτικών φωτογραφιών της βασιλικής συντρόφου του μονάρχη της Ταϊλάνδης αποκαλύπτει την έντονη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο παλάτι, ανάμεσα στην 35χρονη και τη βασίλισσα.

Περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες της Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι, της βασιλικής συντρόφου του μονάρχη της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν διέρρευσαν, λίγους μήνες μετά την επάνοδο της 35χρονης, η οποία είχε πέσει σε δυσμένεια πέρυσι.

Οι φωτογραφίες εστάλησαν στον Άντριου ΜακΓκρέγκορ Μάρσαλ, Βρετανό δημοσιογράφο που επικρίνει στα κείμενά του το καθεστώς στην Ταϊλάνδη και στον Πάβιν Τσατσαβαλπονγκπούν, Ταϊλανδό ακαδημαϊκό που ζει στην Ιαπωνία και στην πατρίδα του είναι αντιμέτωπος με ποινική δίωξη, λόγω της κριτικής του στη μοναρχία.

Τα δεδομένα των 1.443 φωτογραφιών δείχνουν ότι αυτές τραβήχτηκαν από το 2012 έως το 2014, κατά τα φαινόμενα από την ίδια την Βονγκβατζιραπάκντι, που είναι γνωστή με το υποκοριστικό Κόι.

«Οι περισσότερες είναι φωτογραφίες που τράβηξε η ίδια και δεκάδες από αυτές ήταν πολύ τολμηρές», έγραψε ο Μάρσαλ στο Facebook. «Φαίνεται πιθανό ότι έβγαλε αυτές τις τολμηρές φωτογραφίες για να τις στείλει στον Βατζιραλόνγκορν... και ότι οι φωτογραφίες της Κόι διέρρευσαν σε μια προσπάθεια να σαμποτάρουν την επιστροφή της στη θέση της βασιλικής συντρόφου», ανέφερε ακόμη ο δημοσιογράφος.

Ο 68χρονος βασιλιάς διόρισε την 35χρονη βασιλική σύντροφο τον Αύγουστο του 2019. Ήταν η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας που έγινε κάτι τέτοιο. Μάλιστα, ο Βατζιραλόνγκορν προχώρησε σε αυτή την κίνηση μόλις τρεις μήνες μετά τον γάμο του με τη βασίλισσα Σουτίντα.

Όμως, τον Οκτώβριο του 2019 το παλάτι ανακοίνωσε ότι αφαιρούνται οι τίτλοι της 35χρονης, με την κατηγορία της ανυπακοής και λόγω έλλειψης σεβασμού στον βασιλιά και τη βασίλισσα. Τελικά, τον περασμένο Αύγουστο ανακοινώθηκε ότι της επιστρέφονται οι τίτλοι της.

Από τότε που διαδέχθηκε τον πατέρα του το 2016, ο βασιλιάς περνά τον περισσότερο καιρό σε πολυτελές ξενοδοχείο στη νότια Γερμανία. Τον Οκτώβριο επέστρεψε στην Ταϊλάνδη, έπειτα από τις άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις με αίτημα τη μεταρρύθμιση της μοναρχίας.

Η βασιλική σύντροφος απέκτησε ενεργό ρόλο στην καμπάνια για να αντισταθμιστεί το γεγονός ότι ο μονάρχης δεν είναι δημοφιλής ανάμεσα στους πολίτες της χώρας. Έχει υποδεχθεί μόνη της υποστηρικτές του βασιλιά, έχει επαινεθεί για τους καλούς τρόπους της και την ομορφιά της.

Επιπλέον, από τα κοσμήματα που φορά φαίνεται ότι ο βασιλιάς της έχει παραχωρήσει τα κειμήλια που ανήκαν κάποτε στη μητέρα του και τη γιαγιά του, κάτι που προκαλεί περισσότερους λόγους ανησυχίας στη βασίλισσα Σουτίντα.

«Χρησιμοποιείται σαν εργαλείο δημοσίων σχέσεων, για να προβληθεί μια καλή εικόνα και μια εικόνα χαρούμενης οικογένειας. Λέει "μπορεί να είμαστε τρεις, αλλά ο καθένας μας ξέρει τον ρόλο του". Αλλά υπάρχει ξεκάθαρη σύγκρουση εντός των τοίχων του παλατιού ανάμεσα στις δύο κυρίες», σχολίασε ο Πάβιν, ο ακαδημαϊκός που επίσης έλαβε τις φωτογραφίες.

Με πληροφορίες από Times

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ