Κορωνοϊός: Επιστήμονες προειδοποιούν για μία πιθανή, «άγνωστη» σεξουαλική παρενέργεια στους άνδρες

Κορωνοϊός: Επιστήμονες προειδοποιούν για μία πιθανή, «άγνωστη» σεξουαλική παρενέργεια στους άνδρες Facebook Twitter
0

Νέα δεδομένα για τη νόσο Covid-19 έρχονται στο φως όσο περνούν οι ημέρες, καθώς όπως φαίνεται ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 ίσως μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κάποιας μορφής σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Η covid-19 πρόκειται για μία νόσο που «χτυπά» συνήθως στο αναπνευστικό. Ωστόσο, όποιος μολύνεται με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 παρουσιάζει και κάποια ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως εξανθήματα και απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Υπάρχει, όμως, η περίπτωση αυτή του 62χρονου άνδρα από τη Γαλλία, στον οποίο λόγω της νόσου του παρουσιάστηκε μία μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό Τhe American Journal of Emergency Medicine, ο 62χρονος εξαιτίας του κορωνοϊού υπέφερε από στύση τεσσάρων ωρών. Μάλιστα, το περιοδικό αναφέρει πως η περίπτωση του άνδρα από τη Γαλλία είναι χαρακτηριστική.

Μέσα από αυτή τη δημοσίευση, οι ειδικοί προειδοποιούν τους άνδρες ότι ο πριαπισμός, αποτελεί μια πιθανή παρενέργεια του κορωνοϊού.

Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος A. Ρόκκας MD σημειώνει ότι πρόκειται για μια όχι και τόσο γνωστή παρενέργεια της νόσου COVID-19, που, ωστόσο, πρέπει γιατροί και κοινό να έχουν υπόψη τους.

Όπως εξηγεί: «Ο πριαπισμός προσφέρεται για χαλαρά αστεία και... «τρολάρισμα», αλλά στ' αλήθεια πρόκειται για μια κατάσταση δύσκολη και συχνά επώδυνη, που, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη στυτική δυσλειτουργία. Μπορεί να ξεκινήσει ως μια φυσιολογική στύση, όταν κάποιος ερεθιστεί σεξουαλικά, αλλά μπορεί και να προκύψει χωρίς αιτία».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το επιστημονικό άρθρο, ο άνδρας πήγε στο Κέντρο Hospitalier de Versailles στο Le Chesnay κοντά στο Παρίσι με συνήθη συμπτώματα όπως πυρετό, ξηρό βήχα, διάρροια και γενικό αίσθημα αδιαθεσίας. Οι γιατροί του έδωσαν αντιβιοτικά, αλλά επέστρεψε στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα, έχοντας δύσπνοια. Ο 62χρονος εμφάνισε αναπνευστική ανεπάρκεια, μπήκε σε αναπνευστήρα και υποβλήθηκε σε θεραπεία για σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS).


Οι γιατροί, εξετάζοντάς τον διαπίστωσαν πως είχε πριαπισμό, ενώ, παράλληλα, βγήκε θετικός στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

«Ο πριαπισμός μπορεί να πάψει να υφίσταται από μόνος του, αλλά μπορεί να είναι και κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σύμφωνα με τον κ. Ρόκκα.

«Και, εάν επιμείνει, μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία στο μέλλον. Ανάλογα με τον τύπο πριαπισμού, που βιώνει κάποιος, μπορεί να αισθάνεται πόνο και έντονη δυσφορία». Ο 62χρονος άνδρας παρουσίασε τον λεγόμενο πριαπισμό χαμηλής ροής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM