Τεράστια πρόστιμα σε trolls και social media αν δεν αφαιρούν εγκαίρως υλικό κακοποίησης φέρνει νόμος στην Αυστραλία

Τεράστια πρόστιμα σε trolls και social media αν δεν αφαιρούν εγκαίρως υλικό κακοποίησης φέρνει νόμος στην Αυστραλία Facebook Twitter
0

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου της Αυστραλίας, εταιρείες social media και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες θα πρέπει να αφαιρούν περιεχόμενο με εκφοβισμό ή που θεωρείται επιβλαβές και καταχρηστικό εντός 24 ωρών για να μην να αντιμετωπίσουν αποκλεισμό και  πρόστιμα 555.000 δολαρίων σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία για την online ασφάλεια.

Προς το παρόν, οι ειδοποιήσεις κατάργησης για κατάχρηση βάσει εικόνας, κατάχρηση στον κυβερνοχώρο, εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο και σοβαρά επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο, απαιτούν τη λήψη μέτρων εντός 48 ωρών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, εάν ένας ιστότοπος ή μια εφαρμογή αγνοεί ειδοποιήσεις κατάργησης για περιεχόμενο όπως υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ο φορέας ηλεκτρονικής ασφάλειας θα ζητήσει από τις μηχανές αναζήτησης και τα καταστήματα εφαρμογών να αποκλείσουν την πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες. Οι ιστότοποι και οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων θα καλούνται να πληρώσουν  πρόστιμα έως και 555.000 αν αγνοήσουν μια υπόδειξη για την αφαίρεση του υλικού από trolls, ενώ σε άτομα θα επιβάλλονται πρόστιμα έως 111.000 δολάρια. Αυτές είναι ήδη κυρώσεις εν ισχύ για τον εκφοβισμό ενός παιδιού στον κυβερνοχώρο, αλλά θα επεκταθούν ώστε να ισχύουν και για ενήλικες.

Μια δυνατότητα γρήγορου αποκλεισμού ιστότοπων έχει προστεθεί στις αρμοδιότητες του φορέα για να επιτρέψει στους αρμόδιους να ανταποκριθούν σε διαδικτυακά γεγονότα κρίσης, όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Christchurch, η οποία θα ζητά από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση σε τρομοκρατικό και εξαιρετικά βίαιο περιεχόμενο μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.


Εκτός από ουσιαστικά νέα μέτρα για την προστασία των ενηλίκων στο διαδίκτυο, το νομοσχέδιο προσθέτει επίσης προστασία για τα παιδιά, επεκτείνοντας το πρόγραμμα εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο ώστε να καταστεί δυνατή η αφαίρεση υλικού από διαδικτυακά παιχνίδια, ιστότοπους, υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και φιλοξενίας - και όχι μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπό τις ενισχυμένες εξουσίες συλλογής πληροφοριών, η Επιτροπή Ηλεκτρονικής Ασφάλειας θα μπορεί επίσης να αποκαλύψει τις ταυτότητες πίσω από ανώνυμους ή ψεύτικους λογαριασμούς υπεύθυνους για διαδικτυακή κατάχρηση ή ανταλλαγή παράνομου περιεχομένου.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός επικοινωνιών και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, Paul Fletcher, δήλωσε ότι «πρόκειται για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις». «Το Διαδίκτυο έχει φέρει μεγάλα κοινωνικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά οφέλη», είπε σε δήλωση την Τετάρτη. «Αλλά, όπως ένα μικρό ποσοστό ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων είναι λάθος εκτός σύνδεσης, έτσι υπάρχουν οι ίδιοι κίνδυνοι και στο διαδίκτυο. Με την καθιέρωση κατάλληλων μέτρων για να διατηρήσουμε τους Αυστραλούς ασφαλείς στο διαδίκτυο, μπορούμε να βοηθήσουμε τους Αυστραλούς να συνειδητοποιήσουν τα σημαντικά οφέλη που προέρχονται από τη χρήση του Διαδικτύου».

Η προτεινόμενη νομοθεσία ταξινομεί το υλικό κατάχρησης του κυβερνοχώρου που απευθύνεται σε ενήλικες ως υλικό που είναι «απειλητικό, παρενοχλητικό ή προσβλητικό» και προορίζεται να βλάψει ένα άτομο, για παράδειγμα, την δημοσιοποίηση εκδικητικού πορνό. Εξαιρετικά βίαιο περιεχόμενο, που αναφέρεται στο νομοσχέδιο ως «αποτρόπαιο βίαιο υλικό», ορίζεται ως οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφει ή μεταδίδει live τρομοκρατική πράξη, δολοφονία, βασανιστήρια, βιασμούς ή απαγωγές.

Η κυβέρνηση στοχεύει στην επιβολή αυτών των μέτρων μέσω ενός συνδυασμού ανακοινώσεων παραβίασης, δεσμεύσεων και διατάξεων. H επιτροπή θα βασιστεί στις υπάρχουσες σχέσεις συνεργασίας με τους παρόχους υπηρεσιών σε πρώτη φάση. Ωστόσο, ο μπορεί να ασκήσει μέτρα επιβολής εναντίον εταιρειών στο εξωτερικό, αρκεί το φερόμενο θύμα να είναι Αυστραλός, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Fletcher.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM