Το Μεξικό ξεκινά αύριο τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό

Το Μεξικό ξεκινά αύριο τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Το Μεξικό θα αρχίσει αύριο τον εμβολιασμό για τον νέο κορωνοϊό, αφού φτάνει σήμερα η πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ είχε ανακοινώσει ότι θα φτάσουν από το Βέλγιο 1,4 εκατ. δόσεις από τις 34,4 εκατ. με τις οποίες δεσμεύθηκαν να προμηθεύσουν στο Μεξικό οι φαρμακευτικές εταιρίες που έχουν υπογράψει συμφωνίες με την κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.


Από το ξέσπασμα της πανδημίας, το Μεξικό των 128 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει 119.495 θανάτους εξαιτίας της νόσου COVID-19 επί συνόλου 1.338.426 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.


Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Ινδίας, και τον δέκατο πέμπτο βαρύτερο σε αναλογία ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.


Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ο εμβολιασμός να αρχίσει από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας στην πρωτεύουσα (κεντρικά) και στην πολιτεία Κοαουίλα (βόρεια), καθώς είναι ανάγκη το προϊόν της Pfizer να φυλάσσεται σε θερμοκρασία εβδομήντα βαθμών κάτω από το μηδέν για την καλή συντήρησή του.


Η χώρα έχει επίσης υπογράψει προσύμφωνα για την αγορά εμβολίων του σινοκαναδικού ομίλου CanSinoBio (35 εκατ. δόσεις) και της βρετανικής AstraZeneca (77,4 εκατ. δόσεις). Παράλληλα, έχει ενταχθεί στον μηχανισμό COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κάτι που θα της επιτρέψει να εξασφαλίσει ακόμη 51,6 εκατ. δόσεις άλλων εμβολίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ