ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

«Άγιοι Βασίληδες» παρέλασαν με μηχανές Harely Davidson στο Τόκιο κατά της παιδικής κακοποίησης

«Άγιοι Βασίληδες» παρέλασαν με μηχανές Harely Davidson στο Τόκιο κατά της παιδικής κακοποίησης Facebook Twitter
Φωτογραφία ΑΠΕ
0

Μοτοσικλετιστές με μηχανές Harley Davidson, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, διέσχισαν τους δρόμους στο κέντρο του Τόκιο σήμερα, στο πλαίσιο της ετήσιας παρέλασής τους κατά της παιδικής κακοποίησης.

Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού και του lockdown, εκτιμάται πως περισσότερα παιδιά εκτέθηκαν στον κίνδυνο. 


Η παρέλαση αποτελεί παράδοση την περίοδο των Χριστουγέννων. Στο Τόκιο, την εκδήλωση αναλαμβάνουν τα μέλη του "Harley Santa Club", που ιδρύθηκε το 2008.

Όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες, η φετινή παρέλαση έχει μεγαλύτερη σημασία, διότι περισσότερα παιδιά ήταν ευάλωτα στην ενδοοικογενειακή βία λόγω της κρίσης του νέου κορωνοϊού. «Ειδικά, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού φέτος, νομίζω ότι υπάρχουν πολλές υποθέσεις παιδικής κακοποίησης, οι οποίες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας», είπε ο Τακάσι Μίνε, συντονιστής της εκδήλωσης.


«Είναι πολύ πιθανό τώρα γονείς να ξεσπάνε το στρες που νιώθουν πάνω στα παιδιά τους, έχοντας χάσει τις δουλειές τους, επομένως ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έπρεπε να κάνουμε αυτήν την παρέλαση».


Ο αριθμός των περιστατικών παιδικής κακοποίησης στην Ιαπωνία ανά μήνα αυξήθηκε έως και 20%, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, καθώς περισσότερες οικογένειες έμειναν στο σπίτι εξαιτίας της πανδημίας, γράφει η εφημερίδα Asahi Shimbun.


Συνήθως, εκατοντάδες μοτοσικλετιστές συμμετέχουν στην παρέλαση, ωστόσο, φέτος, λόγω της Covid-19 έδωσαν το «παρών» περίπου 100.


Ωστόσο η προθυμία δεν λείπει και οι μοτοσικλετιστές σχεδιάζουν να επισκεφθούν τέσσερις παιδικούς ξενώνες στο Τόκιο για να προσφέρουν παιχνίδια και γλυκά σε 400 παιδιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ