Ιαπωνία: 1.000 οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο λόγω του χιονιού

Ιαπωνία: 1.000 οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο λόγω του χιονιού Facebook Twitter
0

Διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν περισσότερα από 1.000 οχήματα που έχουν ακινητοποιηθεί σε αυτοκινητόδρομο για δύο ημέρες, έπειτα από τη χιονοθύελλα που έπληξε την Ιαπωνία.

Οι αρχές έχουν διανείμει τρόφιμα, καύσιμα και κουβέρτες στους οδηγούς που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο Kanetsu, ο οποίος συνδέει το Τόκιο με τη Νιιγκάτα, στον βορρά. Το χιόνι, που άρχισε να πέφτει το βράδυ της Τετάρτης, έχει προκαλέσει προβλήματα σε αρκετά σημεία κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου. Επίσης, άφησε περισσότερα από 10.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, το μποτιλιάρισμα ξεκίνησε όταν ένα τρέιλερ κόλλησε στο χιόνι, το βράδυ της Τετάρτης. Κάποια στιγμή είχαν σχηματιστεί έως και 16,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες του Kyodo, με πληροφορίες από την αστυνομία και τη διαχειρίστρια εταιρεία του αυτοκινητόδρομου.

Αν και γίνονται προσπάθεια, τόσο με μηχανήματα όσο και από ανθρώπους, προκειμένου ένα- ένα να ξεκολλήσουν τα οχήματα από το χιόνι, αλλά περίπου 1.000 είναι ακόμη εγκλωβισμένα εκεί σήμερα. Παρόμοιο πρόβλημα προκλήθηκε και στον αυτοκινητόδρομο Joshinetsu, όπου 300 οχήματα κόλλησαν, από την Τετάρτη έως το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η σφοδρή χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και το σαββατοκύριακο. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM