TikTok: 18χρονος με εκατομμύρια followers έγινε συνεταίρος στην επενδυτική Remus Capital

TikTok: 18χρονος με εκατομμύρια followers έγινε συνεταίρος στην επενδυτική Remus Capital Facebook Twitter
RNewsfoto/Triller
0

Ένας 18χρονος αστέρας του TikTok έγινε συνεταίρος στην Remus Capital, μια εταιρεία κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών σε πρώιμο στάδιο. 

Ο Josh Richards με περισσότερους από 22 εκατομμύρια ακολούθους στο TikTok αναδεικνύεται σε συμμέτοχο, όντας και επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού για την κοινωνική πλατφόρμα παραγωγής βίντεο "Triller".

Η Remus επενδύει σε startups που απευθύνονται στην Generation Z όπως η εφαρμογή γυμναστικής ClassPass.

Γιατί έχει σημασία: Οι επιτυχημένες επενδύσεις πρώιμου σταδίου σχετίζονται άρρηκτα με την εξεύρεση εταιρειών με δυναμική, μέσα από δίκτυα αποκλειστικής πληροφόρησης. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη που η Remus Capital αξιολογεί ως σημαντική την μεταγραφή ενός ινφλουένσερ όπως ο Richards, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται στα podcasts και εργάζεται για το Triller. 

Εξίσου αναμενόμενο είναι ότι νέοι αστέρες του TikTok θέλουν να επενδύσουν τις περιουσίες τους και να γίνουν επαγγελματίες επενδυτές του τεχνολογικού πεδίου. «Έχουν μεγαλώσει με smartphones και έχουν εκτεθεί στην κουλτούρα των επενδύσεων μέσω συνεργασιών με ακόμα μεγαλύτερα αστέρια και σελέμπριτι», γράφει η Sara Fischer.  

«Ζουν στο Λος Άντζελες με τεχνολογική βιομηχανία και παραδείγματα όπως αυτό του Evan Speigel με το Snap.»

Ο Richards απέκτησε τεράστια φήμη μόλις φέτος, μαζί με άλλους νέους, δημιουργούς - μέλη του Sway House. Πρόκειται για μία κολεκτίβα γνωστών χρηστών του TikTok με έδρα μια έπαυλη στο Μπελ Έρ. Τόσο αυτός όσο και συνεργάτες του, όπως ο Bryce Hall και ο Griffin Johnson, έχουν ήδη επενδύσει κάποια από τα κέρδη που τους απέφερε το TikTok σε αναδυόμενα media και τεχνολογικές startup. 

Ο Richards αποχώρησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά από το Sway House για να επικεντρωθεί στις επενδύσεις και άλλα πρότζεκτ. Τώρα θα αναλάβει CSO του Triller που διεκδικεί ένα μερίδιο της «πίτας» που απολαμβάνει το TikTok. 

Εν τω μεταξύ, οι επιχειρηματικές συμβουλές διαδίδονται όλο και περισσότερο ως θεματική στο TikTok. Νέοι χρήστες, που βαριούνται στο σπίτι τους εν μέσω πανδημίας, ασχολούνται με εφαρμογές επενδύσεων όπως το Robinhood και ορισμένοι εξ αυτών έρχονται τελικά αντιμέτωποι με οικονομικά προβλήματα εξαιτίας λανθασμένων κινήσεων. 

Με πληροφορίες από Axios

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ