Μετά από 7 χρόνια εργασιών, η Ελβετία ψηφίζει για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων

Μετά από 7 χρόνια εργασιών, η Ελβετία ψηφίζει για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων Facebook Twitter
Μετά από 7 χρόνια εργασιών, η Ελβετία ψηφίζει για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων (Pixabay)
0

Επτά χρόνια μετά την αρχική σύνταξη του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, η Ελβετία μέσα στον Δεκέμβριο θα είναι επιτέλους έτοιμη να ψηφίσει το νόμο.

Παρόλο που τα σύμφωνα γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων είναι νόμιμα από το 2007, το ελβετικό κοινοβούλιο εργάζεται τα τελευταία επτά χρόνια για να συντάξει τις λεπτομέρειες ενός νομοσχεδίου για τον γάμο τους.

Την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε ότι δεν απαιτείται αλλαγή στο σύνταγμα για τη νομιμοποίηση του γάμου του ίδιου φύλου, καθώς η διατύπωση ήταν ήδη περιεκτική: «Το δικαίωμα να παντρευτεί και να έχει οικογένεια είναι εγγυημένο».

Την Τετάρτη (9 Δεκεμβρίου), ολοκληρώθηκε το τελευταίο κρίσιμο σημείο. Εάν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, δηλαδή, πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δωρεές σπέρματος.

Σύμφωνα με τη SWI, οι βουλευτές τελικά κατέληξαν σε συμφωνία με τη γερουσία ότι πρέπει να επιτρέπεται η πρόσβαση, αρκεί οι γονείς να συμμορφώνονται με την ελβετική νομοθεσία και αργότερα να λένε στο παιδί πώς γεννήθηκε.

Προτού οριστικοποιηθεί ο γάμος του ιδίου φύλου, το νομοσχέδιο πρέπει να τεθεί σε τελική ψηφοφορία αργότερα αυτόν τον μήνα.

Το λεγόμενο νομοσχέδιο «γάμος για όλους» κυκλοφόρησαν το 2013 οι κεντρώοι Πράσινοι Φιλελεύθεροι, αλλά από τότε έχουν συζητηθεί πολλές εκδόσεις ξανά και ξανά.

Η Ελβετία κινήθηκε απίστευτα αργά για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ + σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τον πρώτο νόμο που απαγορεύει τις διακρίσεις για τα ΛΟΑΤΚΙ + άτομα να περνά μόλις τον Φεβρουάριο.

Ο Nicolas Walder, ένας Πράσινος Φιλελεύθερος βουλευτής, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ATS ότι «Είναι καιρός να θέσουμε τέλος στις θεσμικές διακρίσεις και να προσφέρουμε τα ίδια δικαιώματα σε όλους».

Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Ένωση της Ελβετίας, ένα αντι-ΛΟΑΤΚΙ+, εξαιρετικά συντηρητικό, χριστιανικό κόμμα, δεν σκοπεύει να υποχωρήσει εύκολα.

Τον περασμένο μήνα όμως, μέσω μιας μελέτης του ομίλου ΛΟΤΚΙ+ Pink Cross αποκαλύφθηκε ότι ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 82% των ανθρώπων στην Ελβετία υποστηρίζει τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Επιπλέον, το 72% υποστήριξε την υιοθέτηση για τους ομοφυλόφιλους και το 70% συμφώνησε ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στη δωρεά σπέρματος.

Mε πληροφρ;iες του PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ