Φον ντερ Λάιεν: Εξασφαλίσαμε περισσότερα εμβόλια από όσα χρειάζεται η ΕΕ- Με σταρ του ποδοσφαίρου η καμπάνια

Φον ντερ Λάιεν: Εξασφαλίσαμε περισσότερα εμβόλια από όσα χρειάζεται η ΕΕ- Με σταρ του ποδοσφαίρου η καμπάνια Facebook Twitter
EPA
0

Η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια για τον κορωνοϊό από όσα θα χρειαστεί η ΕΕ, είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Σύνοδο Κορυφής.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα εμβόλια στη Σύνοδο Κορυφής, είπε πως έχουν υπογραφεί αρκετά συμβόλαια με τις φαρμακοβιομηχανίες για την εξασφάλιση περισσοτέρων δόσεων από αυτές που χρειάζεται η ΕΕ.

Υπάρχουν αρκετές δόσεις για να εμβολιαστούν «700-750 εκατομμύρια άνθρωποι», ενώ ο πληθυσμός των χωρών της ΕΕ είναι περίπου 450 εκατομμύρια κάτοικοι, είπε η Φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Politico. Οι υπόλοιπες δόσεις πρέπει να προσφερθούν «κυρίως στα δυτικά Βαλκάνια», συμπλήρωσε.

Καμπάνια με σταρ του ποδοσφαίρου

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε και στην καμπάνια που θα γίνει για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν. Μια προσπάθεια για την οποία θα επιστρατευθούν σταρ του ποδοσφαίρου.

Η καμπάνια της Κομισιόν θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα «εξηγεί το προϊόν» σε όλες τις γλώσσες. Όταν θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, η καμπάνια θα επικεντρωθεί στο να παρακινηθούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, με τη βοήθεια influencers όπως οι σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, σύμφωνα με τις πηγές του Politico.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέουζ Μοραβιέτσκι, ζήτησε να επισπευστεί η διαδικασία για την έγκριση των εμβολίων για τον κορωνοϊό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισε ότι η άδεια για το πρώτο εμβόλιο θα πρέπει να επιταχυνθεί κατά «μία εβδομάδα ή 10 ημέρες». Ακόμη, ανέφερε ότι οι πολίτες ρωτούν «γιατί δεν είναι πιο γρήγοροι οι οργανισμοί της ΕΕ» ή γιατί δεν έχουν την ίδια ταχύτητα με άλλες χώρες, όπως η Βρετανία.

Πριν από την τοποθέτησή του, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπεραμύνθηκε της προσέγγισης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, λέγοντας ότι οι διαδικασίες κανονικά παίρνουν πολύ περισσότερο χρόνο από ότι έχει συμβεί τους τελευταίους έξι μήνες. Ο ΕΜΑ, εξήγησε, χρησιμοποιεί την άδεια χρήσης υπό όρους, όχι την έκτακτη διαδικασία όπως η Βρετανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ