Έκρηξη στη Βηρυτό: Κατηγορούνται για αμέλεια ο πρωθυπουργός και τρεις πρώην υπουργοί

Έκρηξη στη Βηρυτό: Κατηγορούνται για αμέλεια ο πρωθυπουργός και τρεις πρώην υπουργοί Facebook Twitter
Έκρηξη στη Βηρυτό: Κατηγορίες για αμέλεια στον πρωθυπουργό και τρεις υπουργούς (EPA)
0

Για αμέλεια κατηγορούνται ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Hassan Diab και τρεις πρώην υπουργοί για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού τον περασμένο Αύγουστο.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι οι τέσσερις θα ερωτηθούν την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τις προειδοποιήσεις που έλαβαν για την μη ασφαλή αποθήκευση 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου.

Ο Diab εκλέχτηκε πρωθυπουργός στις 21 Ιανουαρίου και παραιτήθηκε  στις 10 Αυγούστου στον απόηχο της φονικής έκρηξης αλλά παραμένει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Αυγούστου περίπου 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου προκάλεσαν την φονικότερη έκρηξη στην ιστορία της χώρας του Λιβάνου.

Το λιμάνι ισοπεδώθηκε, πάνω από 200 άνθρωποι πέθαναν κάτω από τα συντρίμμια, περισσότεροι από 6.000 τραυματίστηκαν, πάνω από 3.000 έμειναν άστεγοι και το ωστικό κύμα σάρωσε τα πάντα σε απόσταση χιλιομέτρων.

Η τεράστια έκρηξη προκάλεσε επίσης ζημιά έως και 4,6 δισ. δολαρίων.

Στην Βηρυτό τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν σορούς αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια ακόμα και έναν μήνα μετά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM