Εύπορος Γάλλος άφησε χρήματα στη διαθήκη του για τις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ

Εύπορος Γάλλος άφησε χρήματα στη διαθήκη του για τις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ Facebook Twitter
iStock
0

Ένας γνωστός Γάλλος φιλάνθρωπος αποδείχτηκε και φιλόζωος καθώς άφησε ένα μικρό τμήμα της περιουσίας του στις πενήντα γάτες του Ερμιτάζ.

Στη διαθήκη του, ο εύπορος άνδρας θυμήθηκε τις δεκάδες γάτες που ζουν στο υπόγειο του μεγαλοπρεπούς μουσείου στη Ρωσία. Οι γάτες ζουν στο Χειμερινό Ανάκτορο που στεγάζει περίπου τρία εκατομμύρια έργα τέχνης, κειμήλια και γλυπτά.

Σύμφωνα με το μουσείο, το παλάτι φιλοξενούσε πάμπολλες γάτες ήδη από την εποχή τη Αυτοκράτειρας Ελίζαμπεθ, που έμεινε στον θρόνο από το 1741 έως το 1761. 

Η Μεγάλη Αικατερίνη που είχε ιδρύσει το Ερμιτάζ, είχε δώσει στις γάτες τον «βαθμό» των φυλάκων στις γκαλερί, καθώς τα τετράποδα εξουδετέρωναν τα ποντίκια από τους χώρους που φυλάσσονταν οι πολύτιμοι θησαυροί. 

Εύπορος Γάλλος άφησε χρήματα στη διαθήκη του για τις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ Facebook Twitter

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι «κληρονόμοι» δέχονται την φροντίδα του προσωπικού αλλά και εθελοντών και τα έξοδα για την διατροφή τους καλύπτονται από δωρεές. Οι γάτες του μουσείου έχουν δικό τους πλυντήριο και τις φροντίζει ντόπιος κτηνίατρος. 

Ο διευθυντής του μουσείου Μίκαηλ Πιοτροκόφσκι, ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα πως ένας Γάλος φιλάνθρωπος είχε αγαπήσει τόσο πολύ τις συγκεκριμένες γάτες που τους άφησε ένα ποσό στη διαθήκη του. 

«Ο Γάλλος φίλος μας έκανε μία πολύ καλή πράξη. Αυτή είναι μία εξαιρετική κίνηση για τις δημόσιες σχέσεις τόσο για τις γάτες όσο και για την φιλανθρωπία. Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά είναι πολύ σημαντικό όταν ένας άνθρωπος γράφει την διαθήκη του. Μας τηλεφώνησαν οι Γάλλοι δικηγόροι και δεν είναι καθόλου απλή διαδικασία αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον σωστά; Τόσο όμορφη χειρονομία από τη Γαλλία». Τα χρήματα πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για την επισκευή των υπογείων του μουσείου, όπως είπε ο διευθυντής του Ερμιτάζ.

Ο ανώνυμος ευεργέτης δεν ήταν ο μόνος που είχε λατρέψει τις γάτες του μουσείου. Σύμφωνα με τον Πιοτροκόφσκι, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Βλάντιμιρ Φόρτοφ, ήταν φίλος με τις γάτες του Ερμιτάζ. Ο Φόρτοφ, που πέθανε τον περασμένο μήνα, περνούσε από το μουσείο για να αφήσει χρήματα για τα τετράποδα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ