Γαλλία: Έρευνα για τον βραβευμένο με Michelin σεφ Guy Martin, έπειτα από καταγγελία για βιασμό

Γαλλία: Έρευνα για τον βραβευμένο με Michelin σεφ Guy Martin, έπειτα από καταγγελία για βιασμό Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος σεφ Guy Martin, βραβευμένος με Michelin, θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της αστυνομίας, μετά την καταγγελία γυναίκας ότι τη βίασε κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης το 2015.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα για την καταγγελία, την οποία αρνείται κατηγορηματικά ο σεφ.

Την Παρασκευή, η Florence Châtelet Sanchez κατέθετε στην αστυνομία επί τέσσερις ώρες. Κατηγόρησε τον 63χρονο Martin για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση», κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης που έγινε στο εστιατόριό του, Le Grand Véfour, στο κέντρο του Παρισιού, τον Φεβρουάριο του 2015.

Η γυναίκα, ιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρείας By Dehesa που προμηθεύει με υψηλής ποιότητας γαστρονομικά προϊόντα αρκετά εστιατόρια του Παρισιού, είπε στους αστυνομικούς ότι ο σεφ της επιτέθηκε σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο, στον πάνω όροφο του εστιατορίου.

Η δικηγόρος της, Vanessa Zencker, δήλωσε στην εφημερίδα Libération ότι η εντολέας της δεν έκανε νωρίτερα την καταγγελία επειδή ήταν σε «μακρά περίοδο άρνησης». Επίσης ανέφερε ότι ενθαρρύνθηκε να πάει στην αστυνομία μετά το κίνημα #MeToo.

Ο Martin δήλωσε ότι «προσβάλλει επίσημα» τις κατηγορίες που για πρώτη φορά διατυπώθηκαν σε περιοδικό τον Σεπτέμβριο, όταν ο σεφ είχε γράψει στο Twitter ότι οι ισχυρισμοί «δεν έχουν καμία βάση». Την Τετάρτη ο 63χρονος δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για τις νομικές ενέργειες και δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Ο Guy Martin είναι αυτοδίδακτος και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην κουζίνα στα 17 του, με ειδίκευση στην πίτσα. Έλαβε το πρώτο αστέρι Michelin μόλις έξι μήνες αφού άρχισε να εργάζεται ως σεφ, στα 26 του. Ακολούθησε δεύτερο αστέρι το 1990. Έγινε αρχισέφ στο Le Grand Véfour το 1991 και το 2011 έγινε ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM