Η Ισλανδία επιτρέπει την είσοδο στη χώρα δίχως περιορισμούς- καραντίνα ή τεστ- σε όσους επισκέπτες έχουν ήδη μολυνθεί και αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

 

Από τις 10 Δεκεμβρίου, όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει από τον ιό θα εξαιρούνται από την υποχρεωτική καραντίνα. Αυτή τη στιγμή όσοι φτάνουν στην Ισλανδία πρέπει να μένουν σε καραντίνα 14 ημερών ή να υποβληθούν σε 2 τεστ, με πέντε ημέρες διαφορά το ένα από το άλλο, μένοντας σε αυτοαπομόνωση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του δεύτερου.

 

Όσοι επιθυμούν να εξαιρεθούν από αυτούς τους κανόνες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις προηγούμενης μόλυνσης, δηλαδή αποτελέσματα από εργαστήριο εντός του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου και της ευρωπαϊκής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών ή επιβεβαίωση από τον επικεφαλής επιδημιολόγο της Ισλανδίας. Οι κλινικές διαγνώσεις δεν συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτές τις αποδείξεις, διευκρίνισε στο CNN εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

 

Η Ισλανδία έχει πετύχει μια καλή διαχείριση του κορωνοϊού και άνοιξε ξανά τα σύνορά της στις 15 Ιουνίου. Τον προηγούμενο μήνα η χώρα αποφάσισε να προχωρήσει σε «προσεκτική χαλάρωση» κάποιων περιορισμών στις συναθροίσεις, επιτρέποντας τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά.

 

Πέρα από αυτό, επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως 10 ατόμων, τα εστιατόρια λειτουργούν έως τις 9 μ.μ., ενώ μπαρ, κλαμπ, πισίνες και γυμναστήρια παραμένουν κλειστά. Στην Ισλανδία έως τώρα έχουν καταγραφεί 5.413 κρούσματα κορωνοϊού και 27 θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr