Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως επικεφαλής του Γραφείου Τύπου θα είναι μόνο γυναίκες

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως επικεφαλής του Γραφείου Τύπου θα είναι μόνο γυναίκες Facebook Twitter
Η 38χρονη Kate Bedingfield
0

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να στελεχώσει την ηγεσία της ομάδας Γραφείου Τύπου της προεδρίας του αποκλειστικά με γυναίκες.

Την ομάδα θα ηγηθεί η 38χρονη Kate Bedingfield, πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνιών εκστρατείας του προέδρου ενώ η Jen Psaki που ήταν διευθύντρια επικοινωνίας του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, θα είναι γραμματέας Τύπου.

Ο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει μια διαφορετική διοίκηση που θα εκπροσωπεί την ποικιλομορφία στη χώρα. «Είμαι περήφανος που ανακοινώνω σήμερα την πρώτη ανώτερη ομάδα επικοινωνιών του Λευκού Οίκου που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δήλωση. «Αυτές οι καταρτισμένες, έμπειρες επαγγελματίες της επικοινωνίας φέρνουν διαφορετική προοπτική στο έργο τους και μια κοινή δέσμευση για την καλύτερη οικοδόμηση αυτής της χώρας», πρόσθεσε.

Οι δύο κορυφαίοι βοηθοί τύπου της εκλεγμένης αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις θα είναι οι Symone Sanders και Ashley Etienne. Σε αντίθεση με τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου, το γραφείο Τύπου δεν απαιτεί επιβεβαίωση της Γερουσίας. Μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο  Μπάιντεν αποκάλυψε τις πρώτες του επιλογές για κορυφαίες θέσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι η επιλογή του είναι «μια ομάδα που θα αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι η Αμερική επέστρεψε» και πρόσθεσε ότι η ομάδα του θα κρατούσε τη χώρα «ασφαλή». Ο Μπάιντεν πρόκειται να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου και σήμερα πρόκειται να λάβει την πρώτη προεδρική ημερήσια ενημέρωση η οποία κατέστη δυνατή με την ανακοίνωση πριν από μια εβδομάδα ότι η διαδικασία μετάβασης είχε ξεκινήσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ