Ινδία: Φυλάκιση για μουσουλμάνους που δελεάζουν γυναίκες με γάμο, προκειμένου να αλλαξοπιστήσουν

Ινδία: Φυλάκιση για μουσουλμάνους που δελεάζουν γυναίκες με γάμο, προκειμένου να αλλαξοπιστήσουν Facebook Twitter
Ινδία: Ποινή φυλάκισης για άνδρα που δελεάζει με γάμο γυναίκα για να αλλαξοπιστήσει (Pixabay)
0

Το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα της Ινδίας ενέκρινε διάταγμα, που επιβάλλει ποινή φυλάκισης σε οποιονδήποτε αναγκάζει ή δελεάζει μέσω γάμου άλλον να αλλαξοπιστήσει, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η κίνηση ακολουθεί μια εκστρατεία σκληροπυρηνικών ινδουιστικών ομάδων ενάντια σε ορισμένους θρησκευτικούς γάμους που περιγράφουν ως «τζιχάντ της αγάπης» και αφορούν σε μουσουλμάνους άνδρες που εμπλέκονται σε συνωμοσίες για να απομακρύνουν τις Ινδές γυναίκες από τη θρησκεία τους αποπλανώντας τες.

Οι επικριτές ανέφεραν ότι η παράνομη εντολή αλλαγής της θρησκείας, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της περιοχής του Ούταρ Πραντές, στοχεύει στην περαιτέρω αποξένωση των 170 εκατομμυρίων μουσουλμάνων της Ινδίας, προβάλλοντάς τους ως επιτιθέμενους που σχεδιάζουν να αποδυναμώσουν τους Ινδουιστές.

Ωστόσο ελάχιστα δεδομένα υπάρχουν που μπορούν να αποδείξουν πόσοι διαθρησκευτικοί γάμοι έχουν πραγματοποιηθεί στην πολιτεία, την πρώτη στη χώρα που εισήγαγε τέτοια νομοθεσία.

Ο αρμόδιος υπουργός στην περιοχή, Σιντάρθ Ναθ Σινγκ, δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η φυλάκιση μέχρι 5 ετών προκειμένου να σταματήσει η παράνομη αυτή πράξη αλλαξοπιστίας και να παράσχουν στις γυναίκες, που υποφέρουν από αυτήν, δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, ένας άντρας και μια γυναίκα που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες θα πρέπει να ειδοποιήσουν δύο μήνες πριν τον δικαστή της περιφέρειάς τους, προτού παντρευτούν και αυτός θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν εφόσον δεν υπάρχουν αντιρρήσεις.

Οι Ινδουιστές αποτελούν το 80% του πληθυσμού του 1,3 δισ. της Ινδίας. Όμως, οι σκληροπυρηνικές ομάδες κατηγορούν τα πολιτικά κόμματα ότι ευχαριστούν τις μειονοτικές ομάδες, όπως τους μουσουλμάνους για να αποσπάσουν ψήφους και τα τελευταία χρόνια έχουν εντείνει μια εκστρατεία για μια Ινδία που έχει κύρια θρησκεία τον Ινδουισμό.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM