Βίντεο: Διασωληνωμένος ασθενής με κορωνοϊό παίζει βιολί- Το «ευχαριστώ» σε εκείνους που τον φροντίζουν

Βίντεο: Διασωληνωμένος ασθενής με κορωνοϊό παίζει βιολί- Το «ευχαριστώ» σε εκείνους που τον φροντίζουν Facebook Twitter
0

Ένας 70χρονος που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό, σε νοσοκομείο στη Γιούτα, στράφηκε στο μεγάλο πάθος του για να πει ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που τον φροντίζουν: τη μουσική.

Ο Γκρόβερ Γουέλχεμσεν, συνταξιούχος δάσκαλος μουσικής, ζήτησε και του πήγαν το βιολί του στη μονάδα εντατικής θεραπείας και παρά την κατάστασή του, έπαιξε, συγκινώντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει, ο 70χρονος επικοινωνούσε με το προσωπικό μέσω σημειωμάτων. Η νοσηλεύτρια Κιάρα Σάσε περιέγραψε ότι άρχισε να της γράφει για το πόση χαρά του φέρνει η μουσική. Κάποια στιγμή, στα μισά της βάρδιάς της, της έγραψε «Ξέρεις, θα ήθελα πραγματικά να παίξω εδώ, στο νοσοκομείο. Τι θα έλεγες να μου φέρει η σύζυγός μου το βιολί και τη βιόλα μου;».

Αφού έδωσαν οι γιατροί τη σχετική άδεια και σχεδιάστηκε το πώς θα γίνει αυτό, τελικά πραγματοποιήθηκε η επιθυμία του Γουέλχεμσεν και έπαιξε βιολί για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους που τον φροντίζουν στο νοσοκομείο.

 

«Με έκανε να βουρκώσω. Ήταν απίστευτο να βλέπουμε κάποιον διασωληνωμένο ασθενή να το κάνει αυτό. Παρότι είναι τόσο άρρωστος, μπόρεσε να το κάνει. Έβλεπες πόση μεγάλη σημασία είχε για εκείνον. Τον βοήθησε να ηρεμήσει», δήλωσε η Σάσε.

Αρκετοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν πίσω από τις γυάλινες πόρτες, για να ακούσουν τον 70χρονο να παίζει βιολί. «Ένιωσα σαν να ήμουν σε όνειρο. Έχω συνηθίσει οι ασθενείς να είναι θλιμμένοι ή ναρκωμένοι όταν είναι διασωληνωμένοι, αλλά εκείνος μετέτρεψε μια ατυχή κατάσταση σε κάτι θετικό. Ήταν μία αχτίδα φωτός στο σκοτάδι του κορωνοϊού», δήλωσε ο Ματ Χάρπερ, ένας από τους εργαζομένους.

Η σύζυγος του Γουέλχεμσεν, Ντιάνα, δεν εξεπλάγη καθόλου όταν έμαθε ότι εκείνος ζητά τα μουσικά όργανά του. «Αυτός είναι ο Γκρόβερ. Ήθελε να παίξει για να τους ευχαριστήσει», είπε στο CNN.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM